banner91

Bitlis’te devam eden orman yangınına havadan müdahale başladı

BİTLİS NEWS / BİTLİS - Bitlis merkeze yakın mesafede bulunan Buzlupınar (Ava Weqfê) bölgesinde yaklaşık 4 gündür zaman zaman artarak devam eden orman yangınlarına havadan müdahale başladı.

Bitlis merkeze 7-8 km uzaklıkta bulunan bölgede iki gün önce yer yer başlayan yangınlar geçtiğimiz gün rüzgarın da etkisiyle artarak devam etmişti. 6 farklı noktaya sıçrayan yangınlara Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, il ve ilçe belediyelerinin itfaiye ekiplerinin yanı sıra AKUT ve İHH’ya bağlı arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra Van, Siirt ve Muş’tan da gönderilen ekipler müdahale ediyordu.

HAVADAN MÜDAHALE BAŞLADI

Arazi şartlarının araçlarla müdahale etmeye elverişli olmaması sebebiyle müdahaleler daha çok insan gücüyle yapılmaya çalışılırken bugün havadan müdahale ile destek geldi. Yangın söndürme helikopteri yangın alanına yaklaşık 40-45 km mesafede bulunan Van Gölü’nden aldığı suyu yangın alanına 30-35 dakikalık seferlerle taşıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş sabaha saatlerinde yangının ilerleme hızının büyük ölçüde düşürüldüğünü söyleyerek “Havadan söndürme desteği de başladı, araçların yetişmediği yerlere müdahale edebiliyoruz. Hava koşullara aleyhe değişmez, yangının yayılma hızını artıracak şekilde rüzgar çıkmazsa kısa sürede yangını kontrol altına alarak tamamen söndürmeyi umut ediyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serdal 2 yıl önce

temizlik hizmeti

Avatar
Serdal Balkın 2 yıl önce

temizlik hizmeti

Avatar
Serdal Balkın 2 yıl önce

temizlik hizmeti