banner91

Bitlis’te 6 noktada orman yangını devam ediyor

BİTLİS NEWS / BİTLİS- Bitlis merkeze yakın mesafede bulunan Buzlupınar (Ava Weqfê) bölgesinde iki gün önce başlayan orman yangınları 6 farklı noktada rüzgarın da etkisiyle artarak devam ediyor.

Bitlis merkeze 7-8 km uzaklıkta bulunan bölgede iki gün önce yer yer başlayan yangınlar bugün itibariyle rüzgarın da etkisiyle artarak devam ediyor. 6 farklı noktada devam eden yangına Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, il ve ilçe belediyelerinin itfaiye ekiplerinin yanı sıra AKUT ve İHH’ya bağlı arama kurtarma ekipleri müdahale etmeye çalışıyor. Civar illerden destek istenmesi üzerine Van, Siirt ve Muş’tan da yangına müdahale için ekiplerin geldiği öğrenildi.

YANGIN ASKERİ ÜSSE YAKLAŞIYOR, 1 ASKER YARALI

Arazi şartlarının araçlarla müdahale etmeye elverişli olmaması sebebiyle müdahaleler daha çok insan gücüyle yapılmaya çalışılıyor. Müdahaleler esnasında birden fazla işçi ve askerin dumandan etkilendiği için hastaneye kaldırıldığı gelen bilgiler arasında.

Yaralanan askerin yangının olduğu bölgede bulunan bir askeri üsse yaklaşan yangına müdahale ederken yaralandığı öğrenildi.

ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ BAYDAŞ “RÜZGAR SEBEBİYLE YANGIN KONTROL ALTINA ALINAMIYOR”

Konuyla ilgili bilgi veren Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş etkili olan şiddetli rüzgar sebebiyle yangının kontrol altına alınmakta zorlandığına dikkat çekerek “Ekiplerimiz arazi şartlarının imkan verdiği ölçüde itfaiye ve arasözlerle yangına müdahale ediyor. Araçların gidemediği yerlere de insan gücüyle müdahale etmeye çalışıyoruz. Yangın söndürme çalışmalarında yer alan 3 arkadaşımız kaybolmuştu, irtibatımız kopmuştu onlara ulaştık, sağlık durumları iyi. Karadan araçlarla ve insan gücüyle müdahale ne yazık ki sınırlı, havadan müdahale araçları için talepte bulunduk.” dedi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiler devam eden yangının Hormuz adlı köy yerleşimlerinin de olduğu dağlık bölgeye doğru hızla ilerlediği yönünde. Bölgede ulaşımın zor olduğu çok sayıda yerleşim yeri var.

Öte yandan yangından bir askerin yaralandığı konusu Bitlis Valiliği tarafından yalanlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.