'Bitlis Hukukçular Platformu' kuruluşunu deklare etti!

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Bitlis'te merkez ve ilçelerde bulunan avukatların bir araya gelerek kurduğu 'Bitlis Hukukçular Platformu' kuruluşunu basın açıklaması ile deklare etti. 

Yaklaşık 45 avukatın bir araya gelerek kurduğu platformun sözcülüğünü Av. Elif Uçar üstlendi. 

Platformun yaptığı basın açıklaması şöyle; 

"Bitlis Barosu bünyesinde avukatlık mesleğini icra edenler olarak;

Ülkemiz ve ilimizde yaşanan veya yaşanabilecek hukuksuzluklara, mağduriyetlere ve insan hakları ihlallerine karşı, hukukun üstünlüğünü, insanlık onurunu ve mazlumun hakkını korumak, kollamak ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasına katkı sunmak için Bitlis Hukukçular Platformu kurulmuştur.Bu platformda kırka yakın meslektaşlarımız yer almaktadır .Platformumuz hukuk fakültesi öğrencileri ve stajyer avukatların da katılımına açıktır.

Amacımıza yönelik faaliyetler yürütülürken, platform üyelerinin siyasi görüşlerinden bağımsız olarak hareket edilecek olup, hukukun üstünlüğü , anayasada ve evrensel insan hakları sözleşmelerinde belirlenen en temel ilke ve kurallar tek dayanağımız olacaktır.

Yaşanan süreçte bu temel ilkelerin ihlaline karşı maalesef baromuz, yeterli destek ve çalışmaları sağlamadığından, baroya karşı değil ama baronun eksik kaldığı alanları doldurmak zorunluluğu hasıl olmuştur.

Bu kapsamda platformumuz;

- Hak ve özgürlükler alanında duyarlılık ve farkındalık oluşturanlarla (insan hakları savunucuları ve bu alandaki STK’larla) iş birliği yapmak,
- Bağlı olduğumuz baronun hak ve özgürlükler alanındaki çalışmalarını desteklemek, baronun eksik veya duyarsız kaldığı yerde ise o eksikliği tamamlamak ,
- Dil, din, ırk, cinsiyet, düşünce ve inanç özgürlüğünü savunmak. Her türlü ayrımcı hukuk anlayışının karşısında olmak.
- Çoğulcu, özgürlükçü, katılımcı demokratik hukuk düzenini, hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini savunmak.
- Demokratik ve özgürlükçü anayasa talep etmek ve savunmak.
- Yargı erkinin bağımsızlığını, tarafsızlığını savunmak. Yargının siyasallaşmasına karşı durmak.
- Temel hak ve özgürlükleri sınırlama ve ortadan kaldırmaya yönelik düzenleme ve uygulamalara karşı durmak.
- Savunma hakkını kısıtlayan yasa ve uygulamalara karşı çıkmak.
- Yaşama hakkını ortadan kaldıran uygulamalara, maddi ve manevi her türlü işkenceye ve insanlık onurunu zedeleyici her türlü kötü muameleye karşı çıkmak.
- Çevrenin, ekolojik dengenin ve doğal yaşamın korunması için gerekli yasal ve fiili düzenleme ve uygulamaların yaşama geçirilmesi için çaba sarf etmek.
- Vatandaşların hukuk bilincinin artması amacıyla çalışmalar yürütmek
- Kadın ve çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmak,

Temel görevlerimiz olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özgür 5 yıl önce

Tebrikler iyi olmuş ilimiz ve bölgemiz için