banner91

Bitlis Belediyesi 'kaldırım işgaline' son veriyor

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Bitlis Belediyesi kentin önemli sorunlarından biri olan 'kaldırım işgallerine' son vermek için kapsamlı bir çalışma başlattı. 

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, kentte yaşayan vatandaşları ciddi düzeyde rahatsız eden 'kaldırım işgallerini' engellemek için yapılan çalışmalar kapsamında ilkin kentte bulunan kahvehane ve manav esnafıyla bir araya geldi. 

Beşlediyede esnaflarla bir araya gelen Tanğlay, sorunun kalıcı olarak çözülmesi için yapılacaklar hakkında esnaflarla istişarede bulundu. 

Kentin ekonomik anlamda geliştirilmesinin yanı sıra vatandaşların refah seviyesini yükseltmeyi de görev olarak gördüklerini söyleyen Tanğlay "Esnafın daha çok iş yapması bizim için de önemli ve anlamlıdır. Esnafın işini artırması için, daha çok iş yapması için kahvehanede sandalye sayısını artırması, manavsa tezagahını büyütmesi, marketse reyonlarını artırması gereklidir ancak bunu yaparken özgürlük sınırlarımızı bilmemiz lazım. Sokağın, kaldırımın genel anlamda kamusal alanın kullanımında esnafın özgürlüğü, vatandaşın özgürlüğünün başladığı yerde biter. Bitlis çarşı merkezi zaten küçük ve dar bir alan. Genişletme teknik olarak kısa vadede mümkün değil. Dar olan kaldırımlara iki sandalye, bir tezgah, bir dolap atıldı mı vatandaşa yürüyecek yol kalmıyor. Bu konuda çok şikayet alıyoruz. Özellikle kadın vatandaşlar ciddi anlamda şikayetçi ve tepkili. Bu sorunu çözmemiz lazım. Çözmek için de ilkin sorunun birinci derece muhattaplarıyla bir araya geldik, istişare ettik. Sorunun çözülmesi gerektiği konusunda hemfikiriz. Gerekli adımları atacağız, denetleme ve yaptırım konusundaki hassasiyetimizi de koruyacağız. Tüm çarşı esnafımızdan da aynı duyarlılığı bekliyoruz ve bu sorunun çözümü konusunda bize gereken yardımı sağlayacaklarına inanıyoruz." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memet 5 yıl önce

**** gıtsınler