BİGACEM’den 10 Ocak mesajı: “Kutlamıyoruz, susuyoruz!”

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için yaptığı açıklamada gazeteciliğin içinde bulunduğu zor şartlardan dolayı kutlanacak bir durum olmadığına dikkat çekerek “Kutlamıyoruz, sadece susuyoruz” dedi.

BİGACEM’in açıklaması şöyle;

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” 60 yıldır kutlanıyor. 10 yıl bayram olarak kutlandı. 12 Mart darbesinin ardından verilen birçok hak geri alındığı için “Bayram” olma özelliğini kaybetti. Bu özelliğini kaybettiği için “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaya başlandı.

Oysaki günümüzde gazetecilik mesleğinin hem basın ve ifade özgürlüğü hem de ekonomik anlamda uğradığı yönelim, yaşadığı tahribat darbe dönemleriyle kıyaslanamayacak düzeyde ne yazık ki.

Çok dar bir kesim dışında neredeyse tüm meslektaşlarımız ceza ve sansürün yanı sıra ekonomik sorunlarla boğuşurken, özgürlüğün esamesi okunmazken 10 Ocak’ı kutlamak en başta basın ve ifade özgürlüğü yolunda canıyla, özgürlüğüyle, emeğiyle bedel ödeyen meslektaşlarımıza karşı büyük bir saygısızlık olacaktır.

Kutlamıyoruz.

10 Ocak yeniden bir direniş günü olana dek,

Her Ocak’ın 10’unda,

Sadece susuyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.