BİGACEM'den İzmir Gazeteciler Cemiyeti ziyareti

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - İGC'nin 9 Eylül Gazetesi merkezinde gerçekleşen ziyaret kapsamında Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve Cemiyet Genel Sekreteri Mehlika Gökmen ile bir araya geldi.

İki cemiyetin faaliyetleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunulan ziyarette ayrıca gazetecilerin güncel sorunları ile basın ve ifade özgürlüğü konusunda yaşanan sorunlar konusunda istişarelerde bulunuldu.

BİGACEM faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen projeler, devam eden projeler ve planlanan projelerle ilgili detaylı bilgiler aktaran Aygül, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin ülkede rol model olabilecek çapta bir çalışma yürüttüğüne dikkat çekti. 

Başkan Aygül "İzmir Gazeteciler Cemiyeti ülkenin önemli basın meslek örgütlerinden biri. Son bir kaç aydaki faaliyetleri, hayata geçirdikleri projeler de gerçekten takdire şayan. Hem örgütsel anlamda demokratik değerleri içselleştirmiş hem de bu değerleri meslek örgütünde tüm meslektaşları için savunan bir cemiyetle temas halinde olmak bizim için önemli ve anlamlı. BİGACEM ve İGC’nin kardeş cemiyetler olması yönünde de istişarede bulunduk. Doğudan batıya meslektaşlık ortak paydasından yükselen bir kardeşlik köprüsü kurmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda sayın başkan ve yönetimini de Bitlis’te ağırlamak istiyoruz. İnşallah geliştireceğimiz güç birliği ile birlikte ortak projeleri hayata geçireceğimize inanıyorum." diye konuştu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Birlikte ortak projeler yürütmek ve kardeş iki cemiyet olmaktan mutluluk duyacaklarını kaydeden Başkan Gappi “Bizler Anadolu basınını önemsiyoruz, bugüne kadar İstanbul ve Ankara’dan ülkeye yayılan haber anlayışının yerine Anadolu haberlerinin ulusala yayılacağına inanıyoruz. Bu temelde mesleki anlamda dayanışma ve işbirliklerinin de daha çok geliştirilmesi için katkıya hazırız. Kısa süre içerisinde Bitlis’i görmek, sizleri de ziyaret etmek isteriz.” dedi. 

KARDEŞ CEMİYET İÇİN İLK ADIM ATILDI

Öte yandan, karşılıklı istişareler sonucunda İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Bitlis Gazeteciler Cemiyeti'nin "Kardeş Cemiyet" ilan edilmesi sürecinin başlatılması kararı alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.