BEÜ'de "Toplumsal Cinsiyet ve Kadına Yönelik Şiddet" farkındalık eğitimi

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Program, Bitlis Eren Üniversitesi Kadın ve Genç Girişimcileri Destekleme Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (BEKGEM) ile Bitlis Sosyal Hizmetler Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurullah Ulutaş, “Toplumsal cinsiyet eşitliği, günümüzde her geçen gün daha fazla gündeme gelen ve üzerinde düşünülmesi, konuşulması gereken bir konudur. Fen Edebiyat Fakültesi olarak, bilgi ve kültürün ön planda tutulduğu bir ortamda, toplumsal sorumluluklarımızı da unutmamamız gerektiğine inanıyoruz.  Programımızda konuşma yapacak değerli hocalarımızın, bu konudaki bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşacak olmaları, bu etkinliği daha da anlamlı kılıyor.Hep birlikte, bu önemli konuda daha fazla bilgi edinip, toplumsal farkındalığı artırmak adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağız” dedi.  

Eğitim programına katılan konuşmacılar arasında Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Meryem Memiş Doğan, Sosyal Hizmetler MYO’dan Öğr.Gör. Alparslan Çobanoğlu, Bitlis Sosyal Hizmet Merkezi'nden Selamet Aydın Ercan ve Sosyolog Sebahat Orak Yaşar da yer aldı.

Programın ilk ayağı, üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleşti. İkinci ayağında ise Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Erkek Öğrenci Yurdu'nda düzenlendi.

Çok sayıda öğrencilerin ilgi gösterdiği eğitim programı, "Kadınların toplumdaki yeri, saygınlığı medeniyetin göstergesidir" düşüncesiyle geniş kapsamlı bir içeriği kapsadı. Program, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, erkekler arasında farkındalık oluşturma ve kadınların toplumdaki rolü konularında bilgilendirmeyi amaçladı. Ayrıca eğitim programının düzenlenmesindeki işbirliği, kurumlar arası koordinasyonun ve toplumsal sorumluluğun önemini vurgulayarak, bu tür konularda farkındalık oluşturmayı hedefledi. Program, öğrencilere ve katılımcılara, cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddet konularında bilinçlenme fırsatı sunarak, toplumun bu konulardaki duyarlılığını artırmayı amaçladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.