BEÜ'de "Küreselleşme, Evanjelizm ve Siyonizm Bağlamında: Gazze" paneli düzenlendi

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - "Küreselleşme, Evanjelizm ve Siyonizm Bağlamında: Gazze" konulu panel, üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü Doç. Dr. Ahmet İşler üstlendi.
Programın açılış konuşmasını yapan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, “Bu panelde, Evanjelizm ve Siyonizm gibi ideolojik hareketlerin, Gazze üzerindeki etkileri hakkında daha geniş bir perspektiften fikir sahibi olacağız. Özellikle Siyonist hareketin, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlar ve insan hakları ihlalleri konusunda ciddi bir eleştiri ve kınama konusu olduğunu vurgulamak isterim. Bu tür eylemler, uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırıdır ve kesinlikle kabul edilemez. Bu panelin amacı, Gazze'deki durumu akademik bir bakış açısıyla ele alarak, daha derin anlayışlar kazanmak ve toplumda farkındalık oluşturmaktır.” İfadelerini kullandı. 

Ardından söz alan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Erol, Gazze'nin sadece bölgesel bir mesele olmanın ötesinde küresel bir perspektiften ele alınması gerekliliğine vurgu yaptı. Erol, konuşmasında, bu olayların dünya genelindeki siyasi, ekonomik ve sosyal dinamiklerle nasıl etkileşim içinde olduğunu anlatarak, katılımcılara farklı bir bakış açısı sunmayı amaçladı. Konuşmasında aynı zamanda evanjelizm ve siyonizm gibi faktörlerin bölgedeki gelişmelere olan etkilerini ele aldı. Bu bağlamda, küresel dinamiklerin bölgesel olayları nasıl etkilediğini anlamak için tarihsel, kültürel ve politik faktörlerin bir araya geldiği kompleks bir perspektif sundu.

Yine Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Şaban Öztürk, evanjelizm ve siyonizm gibi faktörlerin Gazze’deki gelişmelere olan etkilerini ele aldı. Bu bağlamda, küresel dinamiklerin bölgesel olayları nasıl etkilediğini anlamak için tarihsel, kültürel ve politik faktörlerin bir araya geldiği kompleks bir perspektif sundu.

Panel kapsamında video gösterimi de yapıldı. Katılımcılar, Gazze'deki olayların küresel bağlamdaki etkileri üzerine bilgi sahibi oldu. Panelde ayrıca, uluslararası ilişkiler, devlet hukuku ve Filistin konularında yapılan sunumlarla öğrencilere geniş bir perspektif sunuldu.

Programa Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.