BİTLİS NEWS (TATVAN) - 25 Kasım 1993 tarihinde Tatvan’daki evinin önünden kaçırılarak katledilen Demokrasi Partisi (DEP) Tatvan ilçe Başkanı ve İHD Bölge Temsilcisi olan Avukat Şevket Epözdemir’in cenazesi bir gün sonra Tatvan-Muş yolu üzerinde bulundu. Aynı gece ailesi tarafından Tatvan Mezarlığı’na defnedildi. Tek kurşunla katledilen Epözdemir, cenaze törenine dahi izin verilmeden aynı gece ailesi tarafından Tatvan Mezarlığı’na defnedildi.

26 yıldır failleri bulunmayan DEP Tatvan İlçe Başkanı ve İnsan Hakları Derneği Tatvan Bölge Temsilcisi Avukat Şevket Epözdemir’in yaşamı belgesel oldu.

Yönetmen Kerem Tekoğlu’nun, faili meçhul cinayete kurban giden Avukat Şevket Epözdemir’in hayatını anlattığı ‘Humanist’ belgeseli avukatlar günü vesilesiyle yayınlandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.