Tatvan Belediyesi’nden "Korona Virüs" tedbiri

BİTLİS NEWS (TATVAN)- Tatvan Belediyesi, dünyayı etkisi altına alan bulaşıcı ve salgın hastalıklarla mücadele ve önlem amacıyla dezenfeksiyon çalışmaları ile bilgilendirme faaliyetlerini yoğunlaştırdı. 

Her gün binlerce kişinin kullandığı şehir içi minibüslerde dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Tatvan Belediyesi, Yeni Koronavirüs’e (COVID-19) karşı Tatvan genelinde dezenfektan çalışmalarına başladı. İlk olarak Cumhuriyet Caddesi’nde yıkama çalışması gerçekleştiren belediyeye bağlı ekipler ardından her gün binlerce kişinin kullandığı toplu taşıma araçlarında dezenfektasyon çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Koronavirüs ile ilgili tedbir ve önleyici eylem planı uyguladıklarını belirterek, kişisel hijyene her zamankinden daha çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Vatandaşlardan resmi kurumların açıklamalarına itibar etmelerini, kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemelerini isteyen Başkan Geylani, “belediye olarak tüm tedbirleri aldık” dedi.

İlk olarak halkın yoğun olarak kullandığı toplu taşıma araçlarında dezenfektasyon çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Geylani, ‘Ekiplerimiz çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Ekiplerimiz cadde yıkama çalışması ve toplu taşıma araçlarında dezenfekte çalışmalarına başladı. Halkın yoğun olarak kullandığı ve zaman geçirdiği mekanlarda da çalışmalar yürüteceğiz. Her ne kadar biz çalışma yürütsek bile asıl tedbir insanların kendi aldığı tedbirdir.

Vatandaşlarımızdan isteğimiz Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tedbirlere riayet etmeleridir. Biz belediye olarak tüm çalışmalarımızı yapıyoruz ve yapacağız. Allah’ın izni ile bu süreci hep birlikte sıkıntısız bir şekilde atlatacağız’ dedi.

Bilgi Notu:

 “Ellerinizi sık sık, 20 saniye süreyle su ve sabunla yıkayın. Küçük çocukların da aynı şekilde ellerini yıkamasını sağlayın. Su ve sabun bulunamıyorsa alkol bazlı bir el dezenfektanı kullanın. Öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu kağıt mendille kapatın, ardından mendili mutlaka çöpe atın. Mendil yoksa dirsek içi ile kapatın. Koronavirüs belirtileri olan ya da teşhisi konmuş hastalarla aynı kaptan yemek yemek ve tokalaşmak gibi kişisel temastan kaçının. Kirli ellerle ağzınıza, burnunuza ve gözlerinize dokunmayın. Kapı kolları ve oyuncak gibi sık dokunulan yüzeyleri temizleyin ve bunları dezenfekte edin.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.