banner91

Bitlis Belediyesi'nden 'Korona Virüsü' önlemleri!

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Bitlis Belediyesi itfaiye ekipleri korona virüsü tedbirleri kapsamında çarşı merkezini Van Gölü suyu ile yıkarken, belediyenin sağlık ekipleri ise Camii ve halk otobüslerini korona virüsü tehdidine karşı dezenfekte etti.

Sabah saatlerinde Tatvan’da bulunan feribot işletmesine giden itfaiye ekipleri Van Gölü’nden çektikleri suyla vatandaşların yoğun olarak kullandıkları cadde ve sokaklarda yıkama çalışması yaptı.

Cadde ve sokaklar belediye ekipleri tarafından Van Gölü’nden getirilen sodalı suyla yıkanarak dezenfekte edilmesi çalışmalarını takip eden Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Aslan, yıllardan beri dezenfekte amaçlı kullanılan Van Gölü suyunun da bu konuda etkili olacağına uzmanlarla yaptıkları görüşmeler sonucunda karar verdiklerini belirtti. 

Aslan vatandaşların çok fazla kullandığı yerleri sürekli kimyasal ilaçlarla dezenfekte etmek yerine, etkili ancak yan etkisi olmayacak bir yöntem denediklerine dikkat çekerek "Görüş aldığımız uzmanlar Van Gölü suyunu kullanarak dezenfekte edebileceğimizi söylediler. Sokaklarımızı tuzlu ve sodalı olan Van Gölü suyuyla dezenfekte etmeye çalışıyoruz. Kimyasal ilaçlarla paralel her gün sokaklarda Van Gölü suyuyla dezenfekte çalışmalarına periyodik aralıklarla devam edeceğiz. Bitlis Belediyesi bu konuda gerekli tüm tedbirleri almıştır. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsunlar“ dedi.

Toplu taşıma araçları, ibadethane ve diğer kapalı alanlardaki dezenfekte çalışmalarını inceleyen Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı Zahir Saldıran, sadece toplu taşıma araçlarında değil vatandaşların yoğun kullandıkları bütün alanlarda bu çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Zahir Saldıran, yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Dünyanın sorunu haline gelmiş Koronavirüs vakası ile birlikte bakanlıklardan aldığımız bilgilendirme sebebiyle bizlerde Bitlis Belediyesi olarak üzerimize düşen gerekli tedbirleri almak üzere burada çalışmalarımıza başladık. Toplu taşıma araçlarımız ve duraklarımızdan başlamak üzere gerekli dezenfekte çalışmaları devam etmektedir. 60 toplu taşıma araçlarımızda günde yaklaşık olarak 25 Bin kişi taşımaktayız. Yine bu vaka nedeniyle kamusal alanlarda ve halkımızın rağbet gösterdiği alanlarda dezenfekte çalışmaları devam edecektir. Yakın zamanda Bitlis Valiliği bünyesinde de gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bu çalışmalar neticesinde Bitlis Belediyesi olarak almamız gerek bütün tedbirleri alacağız. Bunun yanında sosyal medyada ve basın mensupları aracılığı ile gerekli bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacaktır” diye konuştu.

Bitlis Belediyesi Özel Halk Otobüsü Kooperatif Başkanı Ali Kaya, ise Koronavirüs vakasından dolayı Bitlis Belediyesinden dezenfekte çalışmaları için talepte bulunduklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.