Bitlis Belediye Başkanı Tanğlay basınla bir araya geldi

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Bitlis’te yapılan çalışmalar ve projeleri anlatan Başkan Tanğlay, “İlimizde 7 ay içinde önemli çalışmalar yaparak vatandaşlarımıza bir çok hizmet sunduk.” dedi.

Başkan Tanğlay yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"7 ay gibi kısa sürede söz verdiğimiz 50 projeden 22’sini hayata geçirdik.

Alt yapı çalışmalarını %90’lara getirdik, sona yaklaştı, önümüzdeki sezon inşallah altyapı çalışmaları tamamen bitecek. Altyapı çalışmalarını hızlandırdık, neredeyse bütün mahallelerde aynı anda çalışma yürüttük, bu sebeple işlerin bir sonraki sezona sarkmasına engel olduk. Bu çalışmayla belediyemiz yaklaşık 10 milyon lira karda kaldı.

3. Etap sokak sağlıklaştırma kapsamında 241 dükkanın giydirmesini yaptık, vatandaşların talebi doğrultusunda en kaliteli malzemeleri kullandık bu çalışmalarda.

Seçim çalışmalarında gezdiğimiz mahallelerde talepleri alıyor buna göre program yapıyorduk. Bizden istenen birçok hizmeti talepler doğrultusunda sunduk. Özellikle mutlu olduğumuz bir çalışma vardı, bir mahallede 25 yıldır istenilen ancak yapılamayan bir köprü vardı, yapılması sözünü vermiştik, kısa sürede yaptık.

8 Ağustos Kurtuluş gününü "Bitlis Buluşmaları" adı altında gelenekselleştirip her yıl çeşitli etkinliklerin olacağı bir festival olarak kutlamayı düşünüyoruz.

Ramazan etkinlikleri kapsamından nüfusu 52 bin olan bir ilde 45 bin kişiye iftar yemeği verdik. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahiplerinin evlerine de yemek götürdük.

Yaşam boyu öğrenme kursları ve ev hanımlarına yönelik çalışmalarımız da var. Kadınlara ve gençlere yönelik 16 kurs açtık.
Kadınlara yönelik eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyet hizmeti sunduk. Bu kurslarımızdan aynı anda 200'den fazla kadın vatandaşımız faydalanmaktadır.

Çocuk kütüphaneleri kurduk. Bu kapsamda 3 kütüphane projemizi de hayata geçiriyoruz. Çocuklar gidip kütüphanelerimizdeki zengin kitaplıklardan ve teknolojik imkanlardan faydalanabiliyorlar.

Bitlis’te ilk defa genç ve çocuk meclisini kurduk.

Belediyemizi bünyesinde kurulan Bitlis Belediyesi tiyatro ekibi ilçelere, beldelere ve köylere giderek tiyatrosuz çocuk kalmasın sloganıyla oyunlarını sergiliyorlar.

Kurduğumuz hayvan rehabilitasyon merkezi ile hayvanların bakımları ve tedavileri yapılıyor. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda kedilere yönelikte barınma evi çalışmalarını sürdürüyoruz. Halkımıza bu hizmetleri sunarken vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeden Bitlis’imize hizmet ediyoruz.

Belediyemiz tarafından cenaze işlemlerine ait tüm hizmetler ücretsiz bir şekilde sağlanmaktadır. Belediye olarak vatandaşımızın en acı gününde bütün imkanlarımızla yanlarındayız.

Başkan mahallemizde projesiyle düzenli olarak vatandaşlar bir araya gelip onların sorunlarını yerinde dinleyip çözümler buluyoruz. Bitlis TV, güneş enerjisi ve sulama kanalı projelerini hayata geçireceğiz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.