banner91

Başkan Geylani, basın mensuplarıyla bir araya geldi

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Bu sene yapılacak olan yatırımlar ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani; Altyapı, üstyapı, sosyal alanlar ve yatırım çalışmaları konusunda basın mensuplarını bilgilendirdi.

Bu sene içerisinde birçok yatırımın yapılmaya başladığını söyleyen Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, şu açıklamalarda bulundu. "Tatvan'da birçok projeyi bu yılbaşı itibariyle hayata geçirdik. 2 ay içerisinde ilk etabını tamamlamayı düşündüğümüz ve 150 dönüm arazi üzerine kuracağımız mesire alanı içersinde şelale, amfi tiyatro, şifalı su kapalı havuz alanı, at binme alanı, basketbol, semt, voleybol sahaları, gençler için tırmanma parkuru, yel değirmenleri, su değirmeni, çocuk oyun alanları, piknik alanları, kamelyalar, bay ve bayan WC, mescit, çocuk emzirme odası, barbeküler, köprüler, yürüyüş alanları, otopark alanları olacak. Işıklandırmasını tamamladıktan sonra halkınıza büyük bir projeyi kazandırmış olacağız. Bunlarla birlikte Cumhuriyet Caddesi altyapı çalışması ve ışıklandırma çalışması, doğalgaz, yol yenileme çalışmalarını önümüzdeki günlerde tamamlayacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı üzerinden çok amaçlı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, amatör kulüpleri için antrenman sahası, gençlik merkezi, kapalı tenis kortu ve kapalı basketbol sahası, kadın ve çocuklar için kültür evi ve spor merkezi, açık ve kapalı tenis kortu, 10 adet semt sahası, 25 adet basketbol potası ile şehrimizi spor dostu bir kent haline getireceğiz. Yine kardeş belediyemiz olan Karatay Belediyesi tarafından Sosyal Mahallesi'nde 9 bin metrekare alanda park yapım çalışmaları devam ediyor. Esentepe, Sosyal ve Pınarbaşı Mahallelerimizde semt sahası çalışmalarımız devam eden projelerimiz arasında. ESKİ belediye binamızın arka tarafında bulunan araziye de Kadın ve çocuklar için Kültür evi ve Spor merkezi yapıyoruz. Millet bahçesi projemiz ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza ait 41 bin metrekarelik alan için Cevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile yer tahsisi çalışmaları tamamlanmak üzereyiz. Pazar yeri ile ilgili proje çalışmalarımızda sona geldik. İskele yapımları ve mevcut iskelenin büyütülmesi ve gölden en iyi şekilde faydalanmak için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Organize sanayi ile ilgili gerekli çalışmaların tamamlanarak bakanlığa sunulduğunu belirten Başkan Geylani, "Ticaret Odamız ve Valiliğimiz ile birlikte organize sanayimizin alt yapı çalışmalarının bu sene içerisinde başlaması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu sene altyapı çalışmalarına inşallah başlayacağız.  Yeni mezbahane, otogar,  şehir mezarlığı, güneş enerjisi sistemi (GES) ve seyir terası projelerimizin bu bir yıllık süre zarfında büyük bir kısmını hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Yapacağımız yatırımlar ile Tatvan tarihinin en büyük yatırımlarını gerçekleştireceğiz" dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.