banner91

Savcılık karar verdi: 'Herne Pêş' marşı suç unsuru değil

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - HDP'nin Bitlis mitinginde seslendirdiği "Herne Pêş" marşını okuduğu için sanatçı Pınar Aydınlar hakkında açılan soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından 31 Mart yerel seçimleri öncesi Bitlis merkezde 27 Mart tarihinde yapılan mitinge katılan sanatçı Pınar Aydınlar miting sonrası gözaltına alınmıştı. Aydınlar hakkında sahnede söylediği "Herne Pêş" marşı gerekçesiyle "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. 

"O Tarhite PKK Henüz Kurulmadığı İçin..."

Bitlis Cumhuriyet Savcılığı tarafından, "'Her ne pêş' isimli marşın 'Daima ileri' anlamına geldiği, sözlerinin Cigerxwîn isimli biri tarafından yazıldığı ve 1977 yılında Şivan Perwer tarafından bestelenerek söylendiği, marşın sözlerinin incelenmesinde ise herhangi bir şiddet unsuru içermediği, şiddeti övmediği, meşru göstermediği zira bestelendiği ve yazıldığı tarihte PKK örgütü de henüz kurulmuş olmadığı, dolayısıyla sadece söz konusu marşın miting esnasında söylenmesi eylemin bu anlamda propaganda suçunun unsurlarını taşımadığı anlaşılmakla" kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.