SİNAN AYGÜL / BİTLİS NEWS - Bitlis merkez Beşminare mahallesinde dün meydana gelen ve 8 yaşındaki çocuğun öldüğü trafik kazasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Bitlis merkez Beşminare Mahallesi Ahmet Eren Bulvarında dün 16:30 sıralarında meydana gelen trafik kazasının ardından vatandaşlar kazalara rağmen önlem alınmamasına tepki göstererek uluslararası karayolunu trafiğe kapattı. Bir saati aşkın süre kapalı kalan yol, polis ekiplerinin vatandaşlarla görüşmeleri sonucunda yeniden trafiğe açıldı.

O kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Güvenlik kamerasına yansıyan kazada annesiyle birlikte karşıdan karşıya geçmeye çalışan 8 yaşındaki Cesur Karayakas’a Tatvan’dan Bitlis istikametine giden 13 EB 653 plakalı bir otomobilin çarpma anı görülüyor. Annesinin elini tutmadan hızla karşıya geçmeye çalışan küçük çocuğa süratli olduğu görülen otomobil çarpıyor.

Çarpmanın etkisiyle metrelerce ileriye savrulan ve kafasından ağır darbe alan küçük çocuk kaza yerine gelen ambulansla Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Ağır yaralı 8 yaşındaki Cesur Karayakas yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Küçük çocuk Bitlis merkeze bağlı Bağarası (Mermend) köyü mezarlığına defnedildi.

24 SAAT GEÇMEDEN BİR KAZA DAHA

Kazanın üzerinden henüz 24 saat geçmeden aynı mevkide bir trafik kazası daha yaşandı.

İki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada araç sürücüsü hafif yaralandı.

YETERLİ ÖNLEM YOK

Kazanın meydana geldiği mevki son birkaç yılda hızlı yapılaşmayla beraber yoğun bir insan hareketliliğine kavuşan alanlardan biri. Bölgede yoğun bir konut alanı, okullar, öğrenci yurtları ve işyerleriyle dolu.

Ancak bu dönüşüme ve insanlar tarafından yoğun şekilde kullanılan bir alan haline gelmesine rağmen yaya geçidi, trafik ışıkları, alt-üst geçit vb. şeklinde alınan önlem olmaması dikkat çekiyor.

Önlem alınmadığı için kazalara davetiye çıkarıldığını söyleyen vatandaşlar tepkilerini yolu kapatarak dile getirdi.

PROJE HAZIR ÖDENEK YOK 

Vatandaşların talebi üzerine Bitlis Belediyesi Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığına başvurarak yolda düzenleme yapılması istendi.

Talep kabul edildi belirtilen güzergahta kaldırım, kavşak, orta refüj ve yolun bölünmesini kapsayan proje hazır ancak ödenek olmadığı için firma işe başlayamıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2 yıl önce

Vah zavallim annesinin gözleri önünde gitti çocuk.