Bitlis News ‘Basılı Gazete’ yayınına başlıyor!

BİTLİS NEWS (HABER MERKEZİ) - Bitlis’in 2008 yılında yayın hayatına başlayan ilk ve yayına başladığı günden beri de il genelinde en çok takip edilen internet haber sitesi Bitlis News, daha geniş bir kitleye ulaşmak için, farklı bir konseptle haftalık ‘basılı gazete’ yayımına başlıyor.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 2008 yılında, gazeteci Sinan Aygül’ün genel yayın koordinatörlüğünde bir araya gelen, aralarında gazeteci, yazılımcı ve grafikerlerin de olduğu bir grup idealist genç tarafından kurulan Bitlis News, ilin ilk ve en uzun soluklu internet haber sitesi olmasının yanı sıra bölgenin de önde gelen haber siteleri arasındaki yerini, sansasyonel haberleri ve ilkeli duruşuyla uzun yıllar boyunca koruyabildi.

2008-2013 yılları arasında sadece internet ortamında yayın yapan Bitlis News 2013 yılında Bitlis ili genelinde günlük basılı gazete olarak yayımlandı ancak matbaa altyapısı ile ilgili teknik sorunlar yüzünden günlük gazete yayımı kısa sürdü. Günlük gazete deneyiminden sonra Bitlis News zaman zaman basılan özel sayılar dışında süreli yayın olarak yayımlanmadı.

Gazeteci Sinan Aygül’ün İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünde internet yayınına aktif olarak devam eden Bitlis News, Bitlis kamuoyunca bilinen ve alanında uzman kişilerden oluşan yazar kadrosuyla farklı bir konseptin deneneceği haftalık basılı gazete yayımına başlıyor.

Güncel ve rutin haberlerin internet sitesi üzerinden yayınlanması, haftalık gazetede ise daha çok özel haber, dosya haber, röportaj ve makale gibi güncelliğini hemen yitirmeyecek içeriklere yer verilmesi planlanıyor.

Gazete satışı ve abonelik için kendi dağıtım ağını oluşturan Bitlis News, Bitlis ve ilçelerine elden, il dışına ise posta yoluyla dağıtım yapacak.

Gazetenin ilk sayısında yer alan manifestosu ise şu şekilde;

“Değerli Bitlis News Okurları;

Bitlis basınına yeni bir soluk olması, halkın aydınlanma hakkının etkin kullanımına hizmet etmesi ve gerçeklerden taviz verilmeden olanı olduğu gibi yansıtacak bir gazete olması dileğiyle basılı yayım hayatına adım atan Bitlis News’in ilk sayısıyla merhaba diyoruz.

Toplumun demokratikleşmesinde ve demokrasinin içselleştirilip kalıcı kılınmasında basının rolü yadsınamaz.

Bu rol, basının gücünü ve meşruiyetini, temel ve en elzem insani haklardan olan ‘kamunun haber alma, aydınlanma hakkından’ alması hasebiyle önemlidir. Bu hak, insanlığın ilk çağlarından günümüze kadar, gerek totaliter-diktatoryal düzenlerde gerekse de demokratik toplumlarda, önemini hep korumuş, bu hak uğruna bedeller ödenmiştir.

Bu kutsal hakkın en yılmaz savunucuları ise şüphesiz gazetecilerdir. Bu anlamda gazetecilik tarihe tanıklık etmenin bir diğer adıdır.

Bu zorlu ve bir o kadar da kutsal tanıklıkta; iyiden, doğrudan, haktan yana tavır almak için çıktığımız yolda, bugüne kadar hiçbir engel bizi yıldıramadı.

Bu yolun zorlu, sıkıntılı, çileli bir yol olduğunu biliyoruz,

Yol üstünde bazen taşlanmanın, bazen el üstünde tutulmanın bizi beklediğini biliyoruz,

Biz hazırız.

Tarafsız değiliz.

Gazetecilikte ‘tarafsızlık’ iddiasının ucuz bir yalan, gerçeklerle yüzleşecek cesareti olmayanların ardına saklandığı bahane olduğuna inanıyoruz.

Objektifiz.

Ne pahasına olursa olsun objektifliğimizi korumaya çalışacağız.

Her türlü önyargıdan uzak, objektif bir yaklaşımla; haktan, hakikatten, gerçekten ve zalime karşı mazlumdan yana tarafız.

Kimsenin ne gölgesinde ne de güdümünde değiliz.

Sadece ve sadece gerçeğin hizmetindeyiz.

Gazete çıkarmak zor ve masraflı bir iştir. Her gazete finansman sorunu yaşar ve çoğu zaman da bu sebeple kapanır. Biz gazetemizi gazete satışı ve reklamlarla finanse etmeyi planlıyoruz. Satış için etkili olacağını düşündüğümüz abonelik sistemini oturtmayı ve piyasanın yüksek reklam potansiyelinden faydalanmayı düşünüyoruz. İyi kötü bunu başaracağımıza da inanıyoruz.

Başarabilirsek eğer, maddi anlamda özerk bir yayın şüphesiz bağımsız yayıncılığı da beraberinde getirecektir. Bu bağlamda, bağımsız ve objektif habercilik yapmamızı isteyen her okurumuzdan beklentimiz, çok küçük rakamlarda tutmaya çalıştığımız abonelik ücretleriyle gazetemize abone olmalarıdır.

İlk sayımızla tüm okurlarımızı, basın özgürlüğünün hakim olduğu demokratik ve özgür yarınlara kavuşabilmek dileğiyle selamlıyoruz,

Yolumuz açık olsun…”

ABONELİK VE REKLAM İÇİN:

05443764495 numaradan ya da bu LİNK’ten ulaşarak talebinizi ve iletişim bilgilerinizi iletmeniz yeterli olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hayırlı olsun 5 yıl önce

hayırlı olsun inşAllah

Avatar
başarılar dilerim 5 yıl önce

başarılar dilerim sinan bey, abonelik için bilgilerimi mail yoluyla ilettim. kolay gelsin, yolunuz açık olsun inşAllah