banner91

Avrupa’nın en büyük kraterinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama dikkat çektiler

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Avrupa Obezite Günü dolayısıyla Avrupa’nın en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölüne yürüyüş etkinliği düzenledi.

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) öğrencisi gençlerle birlikte Nemrut kalderasına yürüyüş etkinliği düzenledi.

Bitlis İl Sağlık Müdürü Dr. Emine Kübra Dindar Demiray’ın katıldığı yürüyüş etkinliği kapsamında 2 bin 250 rakım yükseklikteki kaldera içine kadar yürüyüş yapılarak, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın önemine dikkat çekildi.

Düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan Bitlis İl Sağlık Müdürü Dr. Emine Kübra Dindar Demiray, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Avrupa raporuna göre Avrupa’daki yetişkinlerin yüzde 59’unun Obez veya aşırı kilolu olduğu ve neredeyse her üç çocuktan birinin ya aşırı kilolu ya da obez olduğuna dikkat çekti.

Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın önemine vurgu yapan Demiray, “Bilindiği üzere Avrupa Sağlık otoriteleri (EASO) tarafından 22 Mayıs günü ‘Avrupa Obezite Günü’ olarak kabul etmiştir. Bu gün hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanarak sağlıklı yaşama dikkat çekilir. Biz de sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama dikkat çekmek ve  farkındalık oluşturmak adına Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü olarak Bitlis Eren Üniversitesinde okuyan gönüllü gençlerle birlikte Avrupa Obezite Günü yürüyüşünü Avrupa’nın en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölüne düzenledik.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.