banner91

AKP MHP'lileşmemeliydi, bu duruma gelmesinde Kürt siyasetinin de payı var...Kızıl Elma İttifakı Anadolu'yu zorlar, gerer, huzursuz eder...

İnkâr ve asimilasyonu reddeden, önemli cesur adımlar atan ama sonradan adeta MHP'lileşen AKP, kurtulmalı bu durumundan. .. Önemli adımlar attığı dönemde MHP ve CHP'nin, Gülen cemaati kadrolarıyla birlikte çözüm sürecine nasıl karşı çıktıklarını ve ek olarak özellikle Öcalan'a rağmen silahlı ve kimi sivil Kürt siyasi bürokrasisinin de negatif rol ve tutumu ile bugünlere geldik...Hatta 2015 seçiminden sonra CHP ve MHP koalisyon kursun biz destekleriz diyen, Deniz Baykal'ı Meclis Başkanı yapmak isteyen sivil Kürt siyaseti pratiğini de gördük, Halk Savaşı ilanı ve Hendek sabotajını da yaşadık...Son Kılıçdaroğlu demeci yeni bir söylem değil, Mecliste çözelim demek, HDP muhatap olabilir demek büyük bir tartışma ve heyecan yarasa da bu durumun tamamen konjonktürel seçime endeksli bir taktik olduğunu göreceğiz muhtemelen, ama elbetteki gönül ister CHP başta olmak üzere tüm partilerin daha sivil ve demokratik özgürlükçü net politikalar geliştirmesini ve tartışma hiç şüphesiz faydalıdır...

Bu anlamda Hasan Cemal'in eski bir yazısını hatırlatalım... 

Kürtler Türkleşmedi, tam tersi daha da Kürtleştirdiniz...eski bir yazı ama maalesef hep güncel... 

Hasan Cemal'den Devlet Bahçeliye...(2015)

" Onca yıl Kürtlere Kürt değilsin diyen sensin. Onca yıl Kürtlere Kürtçe konuşmayı yasaklayan sensin. Onca yıl Kürtlerin kendi çocuklarına Kürt adı koymalarını yasaklayan sensin. Onca yıl Kürtçe şarkı, türkü çalınıp söylenmesini yasaklayan sensin. Onca yıl sarı, kırmızı, yeşil renkleri bile yasaklayan sensin. Onca yıl Kürt sözcüğünü, Kürdistan sözcüğünü telaffuz edeni hapse atan sensin.

Bilmiyor musun bunları?

Bunları yapan sensin.

Bunları yaptığın için Kürtleri soğuttun. Bunları yaptığın için Kürtleri devlete yabancılaştırdın. Diyarbakır Askeri Cezaevi gibi işkencehaneler kurduğun için, faili meçhul cinayet işleyen çeteler kurduğun için, korkunç hukuk boşluklarında Susurluk’lar, Ergenekon’lar yarattığın için, hukuku askıya alıp insan haklarının canına okuduğun için, bütün bunları yaptığın için dağa ittin insanları... Bütün bunları yaptığın için Kürtler dağa çıkan insanlara sempati duydu, onların arkasında durdu.

Düşün biraz.

Kürt yoktur dedin. Kürt dilini yasakladın. Kürt kimliğini inkar ettin. Kürtleri demokrasinin gereği olan insan haklarından yoksun bıraktın.

Kısacası:

Kürtleri Türkleştirmek istedin. Olmadı. 28 isyan çıktı, şimdiki 29. Peki sonuç?.. Yapamadın, başaramadın. Sadece kan ve gözyaşı aktı. Kürtler Türkleşmedi! "

Umarız başta AKP olmak üzere hepimiz yanlışlardan ders çıkaralım ve MHP ve benzeri  zihniyetlerden kurtulalım...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.