banner91

Tatvan HDP Belediye eşbaşkan adayları sahaya indi!

BİTLİS NEWS (YEREL SEÇİM) - HDP Tatvan belediye eşbaşkan adayları Serap Çakmak Genç ve Habip Yeşiltepe, beraberlerindeki heyetle seçim çalışmaları kapsamında ilçede bulunan odaları ziyaret ederek istişarede bulundu. 

Çalışmalar kapsamında ilkin Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO), Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) ile Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetimleri ziyaret edildi. Ziyaretlerde oda başkanları ve yöneticileriyle bir araya gelen eşbaşkan adayları kent sorunları ve belediyecilik konusunda istişarede bulundu. 

‘Kenti beraber yöneteceğiz”

Yüz bini aşkın nüfusa sahip bir kentin yönetiminde başarılı olmak ve yapılabilecek hataları en aza indirmek için geniş kapsamlı bir istişare ve danışma meclisi kurularak yönetimin ortaklaştırılacağını söyleyen Yeşiltepe kenti halkla beraber yöneteceklerini vurguladı.

Kentteki aktif sivil toplum kuruluşu ve odalarla istişarelerinin seçim süreciyle sınırlı kalmayacağını belirten Yeşiltepe “Halkımız belediye yönetiminde bize görev verdiği zaman, kenti halkımızı yönetime katarak, şeffaf, demokratik ve asla dışlayıcı olmayan bir tarzla beraber yöneteceğiz. Bu kent hepimizin, hepimiz aynı toprakların insanlarıyız.siyasi görüşü ne olursa olsun ;kamusal alanda ve kamu hizmetinde asla siyasi parti ya da ideolojik aidiyetleri esas alacak bir yaklaşım içinde olmayacağız.” dedi. 

“Danışma ve denetleme meclisimiz olacak” 

Belediyecilik faaliyetlerini yürütürken şeffaf ve hesap verebilir bir hizmet tarzını oturtup koruyabilmek için danışma ve denetleme meclislerinin kurulacağını söyleyen Yeşiltepe “Hangi siyasi parti veya görüşten olduğuna bakılmaksızın,  toplumun önde gelen bireylerinden, kanaat önderlerinden, odaların temsilcilerinden, gençlerden ve kadınlardan oluşan bir danışma ve denetleme meclisi kurmak ilk işimiz olacak. Halk ve belediye yönetimi dışında üçüncü bir göz olarak bu meclisler belediyecilik faaliyetlerimizi denetleyecek, yeri geldiğinde halk lehine müdahale edebilecek bir pozisyonda olacak. Böylelikle daha doğru bir belediyecilik hizmeti sunabileceğimize inanıyoruz.” dedi. 

Eşbaşkan adaylarının seçim çalışmaları STK, esnaf ziyaretleri ve mahalle çalışmaları şeklinde devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.