banner91

Şahin ve Geylani aday adaylığı başvurularını yaptı

BİTLİS NEWS (YEREL SEÇİM) - 29 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler için Ak Parti'de başvurular uzatılırken Tatvan Belediye Başkan Aday Adaylığı için iki yeni başvuru daha geldi. 

Cengiz Şahin ve Emin Geylani Tatvan Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurularını yaptı.

Cengiz Şahin kimdir?

1974 yılında Hizan’da doğan Cengiz Şahin, ilk, orta ve lise öğrenimini Tatvan’da tamamladı. 2000 yılında Dicle Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2000 yılında kurmuş olduğu Şahin Mühendislik ve Mimarlık Bürosuyla iş hayatına atılan Cengiz Şahin, aynı yıl Gayda Barajı yapımı işi ve mühendislik alanında taahhüt ve danışmanlık çalışmalarına başladı. Deprem, afet kodu, kıyı kenar çizgisi ve benzeri alanlarda çalışmalar yürüten Cengiz Şahin’in özellikle bölgenin kalkınması ve gelişmesi üzerine yayınlanmış birçok makalesi bulunmaktadır. Bu anlamda Cengiz Şahin, sırasıyla 2000 2009 yılları arasında eksperlik görevi ve resmi bilirkişi, 2004 2006 yılları arasında Avrupa Birliği Proje Koordinatörlüğü, 2004 2007 yılları arasında Hizan Belediyesinde kısmi zamanlı imar müdürlüğü, 2006 2007 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnşaat Bölümünde okutmanlık, 2007 2009 yılları arasında Güroymak Belediyesinde kısmi zamanlı imar müdürlüğü, 2009 2014 yılları arasında Bitlis Katı Atık Birliği (BİKA) meclis üyeliği, 2012 2018 yılları arasında Tatvan Folklor Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2012 2013 yılları arasında Bitlis Valiliği EURO Bitlis Avrupa Birliği Temas Noktası ve Projeler Koordinasyon Merkezi üyeliği, 2009 2014 yılları arasında Tatvan Belediyesi meclis üyeliği ve imar komisyon başkanlığı, 2009 2014 yılları arasında Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Hesap İnceleme Komisyon Başkanlığı, yönetim kurulu başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den Tatvan Belediye Başkanlığı aday adayı olan Cengiz Şahin; şu anda İMO Bitlis İl Temsilciliği, 2012 yılından bu yana Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) Bitlis Şube Başkanlığı, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) meclis üyeliği ve son olarak 2017 yılından bu yana Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Bitlis İl Temsilciliği görevlerini aktif olarak yürütmektedir. Orta düzeyde İngilizce bilen İnşaat Mühendisi Cengiz Şahin, evli ve 3 çocuk babasıdır. 

Emin Geylani Kimdir?

1982 Bitlis iline bağlı Tatvan ilçesinde doğdum.İlk öğretimimi Fatih ilkokulunda, orta ve lise eğitimimi Tatvan İmam Hatip Lisesinde okudum.Üniversite eğitimini Anadolu Ünivesitesi İşletme Fakültesinde tamamladım. (MBA) Yüksek Lisansımı Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisat Anabilim Dalı üzerine yaptım. İstanbul Üniversitesi İş Dünyasıda Profesyonellik sertifika proğramlarını tamamladım. 2006-2009 yılları arası İstanbul’da S.M. Mali Müşavirlik stajımı tamamlayıp S.M. Mali Müşavir oldum.Askerlik görevimi tamamladıktan sonra 2010 yılında Tatvan’da kendime ait S.M. Mali Müşavirlik Büromu kurdum ve devam etmekteyim. 2012-2015 ve 2018 olmak üzere 3 dönem Ak Parti Bitlis İl Kongrelerinde İl yönetimine ve İl Başkan Yardımcılığına seçildim.Siyaset Akademisi eğitimimi tamamladım.  Ekonomi işler Başkanlığı, Mali ve İdari işler Başkanlığı ve Tatvan İlçe Koordinatörlüğü görevlerini yürüttüm.2014 Yerel seçimlerinde Tatvan Belediye Başkalığı için Aday Adayı oldum. 2013 yılında MÜSİAD Bitlis Temsilciliğinin kurucu üyesi ve 2013-2018 MÜSİAD Bitlis Başkanı olarak görev yaptım. İmam Hatip Platform üyeliği, Bitlis Mali Müşavirler Odası Disiplin Kurulu üyeliği, Tatvan Gençler Birliği Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği,Vangölü Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu üyeliği,Bitlis Otelciler ve Turizmciler Derneği Denetleme Kurulu Bşk.  görevlerinde bulundum.  Evli ve üç çocuk babasıyım.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Herhangi biri 5 yıl önce

Milli adaylarımız

Avatar
Ahmet kargi 5 yıl önce

Olumsuz yorumları yayinlamiyarak ne amaçlıyorsunuz sizin yaptığıniz habercilik anlayışına uymuyor bir daha Bitlis news sitesine girmeyeceğim

editor notu: değerli yorumcumuz küfür, hakaret ve cevap hakkı doğurabilecek tarzdaki yorumlar yayınlanmamaktadır.

Avatar
Nevzat 5 yıl önce

Her dönem aday adayı olupta kendinizden bu kadar nefret ettirmenize ne anlam veriyorsunuz anlamış değil bu toplum.
Aday adayı olupda boynunuzun ölçüsünü almayı çok seviyorsunuz anlaşılan

Avatar
Ahmet kargi 5 yıl önce

Hakaret ve kırıcı bir söz söylemedim sadece kendi ailesinden oy alamayan birinin tatvan hakkının oyuna talip olması düşündürücü diyorum. Insan az çok toplumda karşılığını bilip ona göre hareket etmeli diyorum saygılarımla

Avatar
Eymen 5 yıl önce

InşaAllah siz secilirsiniz sayin Mehmet Emin Geylani Tatvan arkanizda sonuna kadar destekciniz olucaz.

Avatar
Kilerraci 5 yıl önce

Genç dinamik ve uyumlu bir insan HAYIRLI olsun

Avatar
A 5 yıl önce

Ne oldu nevzat şimdide sen aldinmi boyunun ölçüsünü