HDP’li Gaydalı, ‘Mutkililer ve Koçerler bu memleketin sahibidirler’

BİTLİS NEWS (YEREL SEÇİM) - Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Bitlis milletvekili Celadet Gaydalı, HDP Eşgenel Başkan Sezai Temelli’nin katılımıyla gerçekleşen Tatvan Seçim Bürosu açılışında yaptığı konuşmada Ak Parti Bitlis milletvekillerinin, ilçede nüfusun büyük bölümünü oluşturan Mutkilileri ve Koçerleri hedef alan söylemlerini sert bir dille eleştirdi.

Hiç kimsenin ayrımcılık yapmaya hakkı olmadığını söyleyen Gaydalı ‘Saray Kürtleri ülkeden kovuyor bunlar da burada Koçerleri, Mutkilileri kovmak istiyor. Hiç kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. AKP’li milletvekillerinin Mutkili ve Koçer kardeşlerimizi hedef alan, dışlayan yaklaşımlarını kabul etmiyoruz. Mutkililer ve Koçerler bu memleketin onlardan daha fazla sahibidirler. Halkımızın tek ferdini ötekileştiren, ayrıştıranlar bizi karşısında bulacaktır.’ dedi.

'Arkadaşına iftira atanın topluma faydası olmaz' 

Aday adaylığı sürecinde Ak Parti Tatvan Belediye Başkan Aday Adayları ile ilgili sızan değerlendirme raporuna değinen Gaydalı 'Siz kendi arkadaşlarınıza iftira atacak kadar gözlerini siyasi hırs bürümüş kişilersiniz. Kendi arkadaşını rencide ederek kendine yer açmaya çalışan bu tarz bizi de tahrik ederek, bize hakaret ederek prim yapmaya çalışıyor. Sen yol arkadaşlarını satan adamsın biz sana cevap verip seni meşrulaştırmayacağız, ne bizde ne toplumda karşılığın yok.' dedi. 

‘Dünyevi işleri bitti o yüzden ahirete gönderme yapıyorlar’

Ak Partili bazı milletvekillerinin ‘Bize verdiğiniz oy sizi cennete götürecek’ ve ‘Bize oy verdiğiniz için Allah size mahşerde hesap sormayacak’ şeklindeki söylemlerine tepki gösteren Gaydalı ‘Benim okuduğum din kitaplarında yazıldığı kadarıyla Cenabı Allah mahşerde zihinsel engelliler ve çocuklardan hesap sormayacak. Bunlar kendilerini hangi kategoriye koyuyorlar da böyle kendilerinden emin konuşuyorlar. Dünyevi işlerinin bittiğini anladılar o yüzden ahirete gönderme yapıyorlar galiba.’ şeklinde konuştu.

Yeşiltepe ‘Provokasyona gelmeyeceğiz’

Konuşmasında seçim çalışmalarına değinen Yeşiltepe halkın en önemli beklentisinin huzur ve sükunet olduğunu söyleyerek ‘Halkımız çalışmalarımızı sükunet içinde yürütmemiz ve provokasyona gelmememiz konusunda bizi sürekli uyarıyor. Biz de, aşırı ve mesnetsiz söylemlerle bizi tahrik etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Ama halkımıza sözümüz var, sessiz, sakin bir şekilde çalışacak toplumun gerilmesine müsaade etmeyeceğiz. Onlar ne derlerse desinler bizim tek gailemiz, inşallah kazandığımızda, Mutkiliye nasıl yol yaparız, Koçerin evindeki musluktan temiz su akmasını nasıl sağlarız, Tatvanlının, Tatvan’da memur olan Ankaralının hafta sonunu huzurlu, sakin geçirmesini nasıl sağlarız olacaktır.’ dedi.

Yeşiltepe Tatvan'da farklı parti seçmenleri tarafından bile saygı ve sevgiyle karşıladıklarını söyleyerek 'Kimin kapısına gittiysek saygı ve sevgi çerçevesinde muamele gördük. Elbette ki edeple gittiğiniz yerden saygıyla karşılanırsınız. Yine de sevgili halkımıza bir kez daha sesleniyoruz, kapınıza geldikleri zaman hakaret etmeyin, kovmayın size yakışanı yapın. Cevabımızı hep beraber sandıkta vereceğiz inşallah.' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 5 yıl önce

Alınamadığim cemal taşar kendini bu halka kabullendirememisken. Kocer ve mutkiliye laf atıyor kibir nefis ve kıskançlık kendi kendini kandırıyorsun az sabret secimde görüşürüz.

Avatar
Halil 5 yıl önce

Hz ömer..mekke fethinde kabeden sorumlu ama ateşperets dite gorevden aldįği mecusiyi..peygamberimz duyunca ya ömer ìşinin ehlimiydi sorar? Ömer evet ya resullAllah ama ateşperet dinsiz dedi..bunun üzerine efendimiz derhal gorevine iade et..bu dunyada görevi ehline verin inancî neolursa olsun..habip yeşiltepe işin ehli dolu kapasiteli vizyonlu biri..kaldıki goruş farki var ama müslüman inanan bir insan..peygam sizin gorusunuzden olan degil gorevin layikiyla yapacak ehli olana verin diye buyuryor..takdir milletin..keske akpartiden aday olsaydı habip bey bu kalitesiyle ama işi ehline vermek adina a-parti b-parti bizler için òlçù olamaz..ölçü vazife şuuru ve kapasitesi olani tercih etmek..sadece efendi veya durust sessiz diye idareci olunmaz olsa olsa kįz istemeye gelince kız ailesi icin onemlidir.memleket,vizyon,ufuk,kapasite kabiliyet,aktif olmakla yönetilitilir ancak.

Avatar
Derdo 5 yıl önce

Ben bir akpartili
Olarak sayın gaydalıyı sonuna kadar desdekliyorum,adam resmen mutkili ve koçerlerden nefret ediyor,ama unutmasınki kendisini milletvekili yapanda mutkili ve koçerlerdir.ama Ben bir akpartili olarak inanıyorumki bu seçimde o milletveliki denen şahsiyete sandıkta gereken cevap verilecektir.ben bir akpartili olarak bu seçimde oyumu aklpartiye vermiyorum mutkilinin ve Koçer’in oyunun ne kadar olduğunu ve seçimde bunun fazlası ile o şahsiyete cevabı verilecektir.ben burdan mutkili
Ve koçerlere sesleniyorum,Mademki sen koçerleri ve mutkilileri bu memlekette bitireceksin bak bakalım kim kimi bitiyor.şimdiden Tatvan HDP’ye hayırlı uğurlu olsun.

Avatar
Sema 5 yıl önce

Merhaba habib beyi ankaradan mütevazi sakin iyi bir aile babası geleneklerine bağlılığı ve saygın saygılı ticaretiyile tanıyoruz halkının çok şanslı olduğunu düşünüyorum coğrafi olarak oraları bilmem ama habib beyin mutlaka huzuru ticaret bereketini ve kendi saygınlığını çok iyi mükemmel bir şekilde taşıyacağına emininim yolunuz açık olsun halkınıza hayırlı olsun

Avatar
Bahadır 5 yıl önce

Valla bu adam memleketi kişiliğiyle adamlğıyla memleketi şaha kaldırır habip başkan ak partili birisi olarak oyum senindir

Avatar
Ferxi 5 yıl önce

tatvandaki mutkililer çoğu akp liydi ne oldu çıkarlarmı örtüşmedi

Avatar
Ömer 5 yıl önce

Mutkili koçer ayrımı yapmadan huzur barış ve refah bir ortam kuracağını anlatan memlekete nasıl fayda vereceğini düşünüp kapı çalan adam gibi adam seçilmesi gerken hem memleket adına hem de tatvan insanı adına habip yeşiltepe dir akp millet vekilleri gibi kalkıp mutkiliyi veya başka bir memleketin insanını kötülemeden tatvanda yaşayan halka hizmet verme derdindedir tatvan gibi güzel bir konuma sahip olan ilçenin hem ticari yönden hemde vizyonu açısından tatvana layık olan ve değerlerimizi koruyacak isim bellidir gerek sosyal medya gerek sözlü olarak memlekette farklı farklı dile getieilen hdp gelirse öyle olur böyle olur laflarını sözleriyle ve kişiliğiyle bitiren habip yeşiltepe bizim onurumuzdur tatvan insanı habip yeşiltepeyi de tanır diğer partilerden aday olan insanları da ben bir tatvan genci olarak habip yeşiltepenin başkan olmasını cani gönülden istiyorum benim baikanım arkasına şeyh alıp el öptüren değil arkasına halkı alıp halka değer verendir bu da bir gerçektir ki akpnin kirli siyaseti dini inançlarımızı hiçe sayıp yapılan konuşmalarında kendi günahlarına onlara oy veren insanları da bu günaha ortak etmektedir eger cani gönülden inanan varsa akpye oy verip de mahşerde kula hesap sorulmayacağına inanan varsa müslümanlıktan çok dini çıkar yoluna kullanıp akp nin kirli siyasetine ortak olup günaha giriyor demektir tabi akpnin günah çıkaran papazı varsa bilmiyorsak orası ayrı.habip yeşiltepenin halkımıza laik bir başkan olduğu kişiliğinden belli olup arkasına hacı hocayı değil halkı ayırt etmeden birlikte yürüyüp halka nasıl hizmet verme çırpınışında olduğundan da bellidir bir olup bu zulme bu milliyetçiliğe dur demenin yolu da burdan geçer biz ne yapabiliriz demeden habip yeşiltepenin arkasında durup nasıl bir onurlu memleket olduğumuzu gösterme vaktidir tatvan.