HDP’li Gaydalı, 'Bitlis halkının AKP’ye oy vermek için hiçbir nedeni yok'

BİTLİS NEWS (YEREL SEÇİM) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, 31 Mart’ın Bitlis halkı için taşıdığı anlamı ve Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP’yi hedef alan sözlerini değerlendirdi. Gaydalı, iktidarı kaybetme korkusunun Ak Parti’yi sardığını söyledi. 
 
‘YİYECEKLERİ TOKATLA DEVRİLECEKLER’ 
 
AKP-MHP ittifakının seçimleri kazanmak için Kürtler ve HDP’yi hedefine koyduğunu dile getiren Gaydalı, bu politikanın AKP-MHP açısında olumsuzlukla sonuçlanacağını belirtti. Gaydalı, “Seçimlere gidilirken, HDP’ye saldırıp, duruyorlar. Ama bu baskı politikaları ters tepecektir. Bunlar yerel seçimlerde yiyecekleri tokatla sersemleyip, kendi kendilerini devirecekler. Rahmetli Demirel’in bu konuda güzel bir lafı var ‘Tencerenin deviremeyeceği hiçbir iktidar yoktur’ demiştir. Tencere boşalıyor. Halk bunun farkında. Yani benim gördüğüm, iktidar bu seçimlerde sendelemeye başlayacak. Şimdi artçı depremler beraberinde büyük depremler getirir. Bu seçimler iktidar için artçı ikaz depremleri olacaktır. Büyük deprem 2023’te” diye konuştu.
 
‘HDP KENTTE SİLME KAZANIR’ 
 
Bitlis'te kayyum atanan DBP’li 4 belediyelerin dışında kalan tüm belediyeleri de alacaklarını söyleyen Gaydalı, “Halkın iktidar partisinden soğuduğu bariz. Çünkü herkes aniden işinden atılabilir korkusu yaşıyor. Gözlemlediğim kadarıyla şuanda koşunun ilk saflarında HDP gözüküyor. İddia ediyorum bunların ayak oyunları olmazsa, HDP Bitlis'te belediyeleri silme kazanır. Buna Adilcevaz Belediyesi de dahil” dedi.
 
‘BU SEÇİM BİZİM İÇİN GURUR MESELESİ’ 

 
Erdoğan’ın 3 ay hapis yattıktan sonra mağdur edebiyatı yaparak 17 yıl iktidarda kaldığını belirten Gaydalı, “Ama bizim başkanlarımız haksız yere hapse atılıp, ardından sorgulanıp yargılanıyor. Bu uygulamalar İsmet İnönü zamanındaki istiklal Mahkemeleri’ne benziyor. O zaman da insanları önce asıp, sonra yargıladılar. Bir insanı astıktan sonra niye yargılıyorsun ki? Bu sadece prosedürü yerine getirme çabasıdır. Eğer herhangi bir başkanımızın bir yolsuzluğu, bir suçu tespit edilmişse, buyursunlar yargılasınlar. Hiçbir itirazımız yok. Ama bir yerden düğmeye basıldı ve başkanlarımız hepsi bir anda toplandı. Ve hiçbir sorgu sual edilmeden direk cezaevine atıldılar. Şimdi durup dururken siz ya da sizin seçtikleriniz hapse atılırsa, bu işi gurur meselesi yapmaz mısınız. Bizim durumumuz bu. Onun için bu yerel seçimler bizim için gurur meselesi” diye belirtti.
 
‘TARIM VE HAYVANCILIK AKP DÖNEMİNDE BİTTİ’ 

 
Bitlis'te üretim adına hiçbir şeyin olmadığını söyleyen Gaydalı, Bitlis'te gelir kaynağı olan tarım ile hayvancılığın da Ak Parti döneminde bittiğini söyledi. Bitlis ekonomisine büyük katkı sunan Tekel Sigara Fabrikası’nın Ak Parti tarafından kapatıldığını ve sigara kartellerine satıldığını dile getiren Gaydalı, şöyle devam etti: “Bitlis şuanda korkunç bir ekonomik kriz girdabı içerisinde. Üretim yok. Yarın öbür gün marketlere saldırılar başlar.Onun için Bitlis'teki halkın AKP’ye oy vermek için hiçbir gerekçesi yoktur. Bitlislilerin bir an önce bu girdaptan kurtulmaları gerekiyor.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.