HDP Tatvan ön seçimi sonuçlandı!

BİTLİS NEWS (YEREL SEÇİM) -Halkların Demokrasi Partisi’nin (HDP) yerel seçimlerde aday olacak isimleri belirlemek için ön seçim kararı aldığı yerlerden biri olan Bitlis’in Tatvan ilçesinde tartışmalı başlayan ön seçim sonuçlandı.

30 Aralık Pazar günü Tatvan'da bir otelde yapılan ön seçime 12 aday adayının katılması gerekirken ilde görevli HDP parti meclisi üyesinin gerekçe belirtmeden keyfi engellemesi sonucu bir kadın aday adayı ön seçime dahil edilmedi.

HDP Tatvan Belediye Eş Başkan Aday Adayları Serap Çakmak Genç, Gülgeş Akdeniz, Habip Yeşiltepe, Bedirhan Epözdemir, Yüksel Ozan, Murat Şahin, Ahmet Dijwar Sağnıç, Hamza Özkan, Veysi Altıntaş, İrfan Hülagü ve Çetin Yılmaz’ın katıldığı ön seçimde oy kullanması gereken 173 delegeden 101 kişi oy kullandı.

Yapılan oylamanın ardından erkek adaylardan Habip Yeşiltepe 67, kadın adaylardan Serap Çakmak Genç 63 oy alarak birinci oldu.

“Yaklaşım antidemokratiktir, protesto ediyorum”

Ön seçimde oy kullanacak delegelerden biri olan ve adının açıklanmasını istemeyen bir yurttaş, bir kadın aday adayının keyfi olarak ön seçime alınmamasının antidemokratik bir uygulama olduğunu savunarak “İsminde demokrasiyi ön plana çıkaran, parti tüzüğünde kadın özgürlüğünü esas alan, kadın özgünlüğünü ve pozitif ayrımcılığı her platformda işleyen bir siyasi anlayışın temsilcisi konumundaki partinin Tatvan ön seçiminde yaptığı antidemokratik yaklaşımı protesto etmek amacıyla ön seçime katılmadım. Birçok arkadaşımız da aynı şekilde ön seçime katılmadı. Uygulamanın doğru olmadığı hususunu PM’den MYK’ya eş başkanlara kadar her yere ilettik, parti merkezimizin bu konuya gerekli hassasiyetle yaklaşacağına inanıyoruz.” dedi.

Öte yandan Tatvan’da yaşanan olayla ilgili HDP genel merkezi tarafından soruşturma açılacağı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.