HDP Mutki eşbaşkan adayları, 'Birlikte üretip birlikte yöneteceğiz'

BİTLİS NEWS (YEREL SEÇİM) - Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 2014 yerel seçimlerinde kazandığı Mutki Belediyesi, kayyım atamasıyla yönetilen 98 BDP’li belediyeden biri. Halkların Demokratik Partisi (HDP) 31 Mart seçimlerinde Türkiye'nin en genç belediye başkan adaylarından Belgin Korkmaz ve Kürtçe yeminli tercüman İrfan Hülakü ile Mutki Belediyesi’ni geri almak istiyor. Belediye eşbaşkan adayları Korkmaz ve Hülakü, seçilmeleri halinde halkla birlikte belediyeyi yöneteceklerini söyledi. 
 
‘HDP KADIN VE GENÇLERİN PARTİSİ’
 
“HDP kadınların ve gençlerin partisi olduğu için aday oldum” diyen 22 yaşındaki Eşbaşkan Adayı Belgin Korkmaz, onların taleplerine öncelik vereceklerini söyledi. Korkmaz, “Bir halkın belediyesi gasp edildi. Bu kayyumların en önemli özelliği, kadın özgürlüğünü hedef almaları oldu. Bu yetmedi bir de kadınlarla dalga geçercesine kadın kurumlarına erkek memurlar atandı. Şimdi tüm bunlara son vermek için belediyemizi geri alıp, kadın ve gençlere armağan edeceğiz” dedi.
 
‘GENÇ BAŞLADIK GENÇ BAŞARACAĞIZ’
 
Ülkenin her yerinde olduğu gibi Mutki’de de Kürtleri ayrıştırma üzerinden siyaset yürütüldüğüne işaret eden Korkmaz, "Gelin hep beraber belediyemize, irademize sahip çıkalım. El ele verip birlikte bu kayyumları gönderelim. Kendimizi de kentimiz de biz yönetelim. Genç başladık, genç başaracağız” diye konuştu.
 
‘HALKLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ’
 
Bir diğer eşbaşkan adayı İrfan Hülakü ise Mutki halkı ile birlikte kenti yönetmeye talip olduklarını söyledi. Hülakü, "Bu coğrafyada dilimiz, kültürümüz ve edebiyatımız yasak ve irademize de yasak konulmaya çalışıldı. Buna karşı mücadele edeceğiz. İlk işimiz yerlerine kayyum atanarak, cezaevinde tutulan eşbaşkanlarımızın yarım kalan projelerini tamamlamak olacak” diye belitti.
 
‘MUTKİ KOMİN YAŞAMIN BAŞLANGICI OLACAK'
 
Mutki'nin bir aile gibi olduğunu vurgulayan Hülakü, şöyle devam etti: "Halk ile birlikte çalışıp, üretip, tüketeceğiz. Kişinin siyasi düşüncesine bakmadan, kentimizi hep birlikte yöneteceğiz. Belediyemizi kazandığımız zaman halkla birlikte, ihtiyaçlara cevap olabilecek tüm projelere evet diyeceğiz. Mutki’yi komin yaşamın başlangıcı olan bir kent haline getireceğiz.”
 
Mutki Belediye eşbaşkan adaylarının kente ilişkin projeleri şöyle: 
 
* Kadınların el becerilerini geliştirerek, üretim yapacağı atölyeler kurulacak.
 
* Kadınların rahat edebilecekleri alanlar oluşturulacak.
 
* Çocuklar için kreş, park alanları ve yaşlılar için daha çok imkân sağlanacak.
 
* Mutkili gençlerin kendilerini geliştirmesi için kültür merkezi açılarak, gençlerin sanatsal faaliyetlerine öncelik verilecek. 
 
* Sınavlara hazırlanan gençlerin ders çalışabileceği ortamlar oluşturulup, ücretsiz Kürtçe ve İngilizce dersler verilecek.
 
* Şeffaf belediyecilik anlayışı kapsamında Mutki meydanında canlı yayın panosu kurarak,  belediyenin gelir ve giderleri halka açık hale getirilecek.
 
* Mutki coğrafyasının turizme açık bir alan haline getirilmesi için, Ava Spi etrafında mesire alanı yapılacak ve burada turizm için tesisler kurulacak.
 
* Belediye bünyesinde tamirhane tarzı küçük bir sanayi alanı kurulacak.
 
* Dereler her yıl temizlenerek, üzerinde atık su tesisi kurulacak ve dereler çöplerden arındırılacak.
 
* Boş araziler tarıma kazandırılarak ihtiyaç sahipleriyle birlikte işletilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.