HDP Hizan adayları, 'Halkı bariyerler değil eşbaşkanlar karşılayacak'

BİTLİS NEWS (YEREL SEÇİM) - Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 2014 yerel seçimlerinde kazandığı Hizan Belediyesi, 2016 yılında bu yana iktidarın atadığı kayyum tarafından yönetilen onlarca belediyeden biri. Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Hizan Belediyesi eşbaşkan adayları Dilek Aslan ve Erkan Çetin, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde halkın kayyuma inat bir kez daha kendi iradesini seçerek eşbaşkanlık yönetimine “evet” diyeceğini söyledi. 
 
'KADINLAR ÇEKİNMEDEN BİZE GELECEK’ 
 
Öncelikli amaçlarının belediyeyi kadınların gelip sorunlarına çözüm bulduğu alanlardan biri haline getirmek olduğunu dile getiren Dilek Aslan, “Şuan insanlar belediyeye gidip dertlerini anlatacak bir ortam bulamıyorlar. Biz, kadınların rahat bir şekilde yanımıza gelip, sorunlarını paylaşacakları bir belediyecilik anlayışı geliştireceğiz. Yine kadınların Hizan’da rahat zaman geçirebilecekleri hiçbir yer yok. Bunun için kadınlara özel alanlar oluşturacağız. Biz de bu sorunun çözümüne öncelik verip, kadınların rahat bir şekilde sosyal alanlara dahil olmasını sağlayacağız” dedi. 
 
'TALEPLERİNE ÖNCELİK VERECEĞİZ’
 
Seçim çalışmaları kapsamında görüştükleri kadınların, özellikle kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda çözümler beklediğini belirten Aslan, “Belediye üzerinde bir telefon hattı kurmamızı istiyorlar. Bunu sağlayacağız. Çünkü kadınları en iyi anlayan yine kadındır. Bir diğer durum Hizan Belediyesi’nin önünün beton bariyerlerle kapatılmasıdır. İlk olarak o beton bariyerleri kaldıracağız. Yani Hizan Belediyesi önünde kadınları beton bariyerler değil, kadın eşbaşkan karşılayacak” diye konuştu. 
 
‘SESSİZLİK 31 MART’TA BOZULACAK’ 
 
Bir diğer Eşbaşkan Adayı Erkan Çetin ise iktidarın oluşturduğu baskının tüm Türkiye’de olduğu gibi Hizan’da da çok belirgin bir şekilde hissedildiğine işaret etti. İlçede seçim sürecinin sessiz geçmesinin mevcut baskıdan bağımsız olmadığını söyleyen Çetin, “İnsanlar fikirlerini beyan etmekten korkuyor. Ama net olarak görülen bir şey var ki o da Hizan halkının kayyuma olan öfkesi. Çünkü kayyumla birlikte Hizan halkının iradesi yok sayıldı. Diğer bir konu ise kayyum Hizan’a dair hiçbir çalışma yapmadı. Hizan’da şuanda sessiz bir öfke durumu var. Ben bu sessiz öfkenin 31 Mart yerel seçimlerinde HDP lehine bozulacağını düşünüyorum” dedi.
 
‘DİĞER PARTİLERİ RAKİP OLARAK GÖRMÜYORUZ’ 
 
HDP dışındaki partilerin açtığı seçim bürolarının günlerdir neredeyse boş olduğunu dile getiren Çetin, “Devletin tüm imkanlarını kullanmalarına rağmen hiç kimse onların seçim bürolarına gitmiyor. Çünkü halk onlardan bıkmış. Düne kadar aday bulamayacak dedikleri HDP’yi bugün kendilerine en büyük rakip olarak görülüyorlar. Ama gelinen noktada biz onları rakip olarak bile görmüyoruz” diye konuştu. 
 
 Eşbaşkan adaylarının seçilmeleri halinde ilçede hayata geçirmeyi planladıkları projeler şöyle:
 
Hizan’da uyuşturucu bağımlılığının önüne geçmek, bağımlıların yeni psikolojik yöntemler ve rehabilitasyonla tedavilerini sağlamak üzere rehabilitasyon merkezi kurmak.
 
* Ulaşım sorununu çözmek için kentin bir çok noktasında olmayan, servis hatlarını kurarak, ihtiyaç duyulan tüm güzergahlara servis göndermek.
 
* Kadınların Hizan’da rahat zaman geçirebilecekleri özel alanlar oluşturmak.
 
* Belediye bünyesinde bir alan oluşturup, halkı ata tohumuna yönlendirmek.
 
* Halk ekmek fabrikaları kurarak, ihtiyaç sahibi insanlara günlük ihtiyaçları kadar ücretsiz ekmek sunmak.
 
* Belediyeye ekstra gelir sağlaması için belediye bünyesinde su tesisleri kurup, bununla sağlanacak geliri, belediye emekçileri arasında bölüştürerek, emekçileri asgari ücretten kurtarmak.
 
* İlçemizde bulunan ve şuanda çürümeye yüz tutmuş olan toplu konutları onararak, şehrimizi güzelleştirip, yaşam kalitesini arttırmak.
 
* Halk pazarları kurarak, halkın ürettiği malları bu pazarda dışarıya satmak ve bundan gelen gelirleri kamu yararına kullanmak.
 
* Hizan’a bağlı köy ve mezralarda hastane işlemleri için gelen halkın konaklayacağı konuk evleri yapmak.
 
* Hizan yoğun kar yağışı aldığı için kayak tesisi projeleri hayata geçirmek ve Hizan’nı kayak merkezi haline getirmek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.