HDP Bitlis adayları 'Oyumuzu kullanalım, sandığımızı koruyalım'

BİTLİS NEWS (YEREL SEÇİM) - Yerel seçimlere 6 gün kala çalışmalarını tam hız sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Belediyesi eşbaşkan adayları Zekiye İlbasan ve Faruk İşlek, halkı oyunu kullanmaya ve oyuna sahip çıkmaya çağırdı. Kayyumla yönetilen belediyeyi yeniden halkın belediyesi yapacaklarını söyleyen eşbaşkan adayları, seçim çalışması boyunca halktan yoğun ilgi gördüklerini dile getirerek, söz konusu ilginin zaferi müjdelediğini belirtti. 
 
‘HALKIN YAKLAŞIMI BİZİ UMUTLANDIRIYOR’
 
Yoğun bir seçim çalışması yürüttüklerini dile getiren Eşbaşkan Adayı Zekiye İlbasan, “Bitlis’te HDP’ye karşı sıcak bir hava esiyor. Halkın yaklaşımından kaynaklı müthiş bir enerji alıyoruz. Halkın bu yaklaşımının 31 Mart yerel seçimlerinde sandıklara yansıyacağına inanıyoruz. Gün geçtikçe halk üzerindeki baskı ve korkuyu kırıyor. Bu bizi umutlandırıyor. Bitlis’i yeniden kazanacağız" dedi.
 
‘BİTLİS HALKI YILLARDIR HİÇE SAYILMIŞ’
 
Bitlis’in çok eski bir yerleşim yeri olduğuna işaret eden İlbasan, ancak kentin halen su ve alt yapı başta olmak üzere birçok sorunla boğuştuğuna vurgu yaptı. İlbasan, “Bitlis Belediyesi yıllardır AKP’nin elinde olmasına rağmen, Bitlis’in hiçbir sorununa çözüm getirilmiş değil. Bitlis’e ilişkin hiçbir çalışma yürütülmemiş. Yani Bitlis halkı yıllardır hiçe sayılmış. AKP’li adaylar sadece seçimden seçime gelip Bitlis halkına vaatler verip, gidiyor. Gelen cebini dolduruyor" diye konuştu.
 
‘BU SEÇİMİ BİZ ALACAĞIZ’
 
AKP’nin Bitlis’te seçimi kazanmak için para dağıttığı yönündeki iddialarına da değinen İlbasan, “İstedikleri kadar para dağıtsınlar seçimi kazanamayacaklar” dedi. Daha önceki seçimlerde de para dağıttığını söyleyen İlbasan, “Bir halkın iradesini satın almaya dönük bir çalışma yürütmekte, o halkı hiçleştirmektir.  Ben artık şuna inanıyorum istedikleri kadar para döksünler bu halk artık uyandı. Artık gerçek anlamda AKP’nin politikalarını, AKP’nin ne yapmak istediğini biliyor halk. Dolayısıyla Türkiye’yi satan bir iktidara an itibara çok itibar etmeyeceklerine inanıyoruz. İstediği kadar para döksünler alamayacaklar” ifadesinde bulundu. 
 
'OYUMUZU KULLANALIM VE SAHİP ÇIKALIM' 
 
Herkesin oyunu kullanması ve sandıklara sahip çıkması çağırında bulunan İlbasan, şöyle devam etti: “Bitlis’te gençlerimiz, yaşlılarımız ve kadınlarımız yaşadıkları coğrafyaya sahip çıkmalıdırlar. Özellikle kadınlar seçim günü sandıkların başında güvenliği almalı. Çünkü bu coğrafyayı huzura, eşitliğe barışa ulaştıracak olanlar kadınlardır. Annelerimiz muhakkak oyunu kullandıktan sonra ona salip çıkmalı. Çocuklarının geleceği sahip çıkacaklarına inanıyorum. Yalansız, talansız, yandaş kayırmacılığı yapmayacak, gerçek anlamda huzur ve barışı getirecek bir belediye için bir oy çok önemli. Bir oy çok şeyi değiştirecek. Bir oy bu savaşı durdurabilir, bir oy barışı getirebilir. Muhakkak ama muhakkak halkımız gidip oyunu kullansın." 
 
‘HAVAALANI VAAT ETTİLER AMA OTOGAR BİLE YOK' 
 

Bir diğer Eşbaşkan Adayı Faruk İşlek ise ölümünün 59'uncu yıl dönümü dolayısıyla Seîdê Kurdî’yi anarak konuşmasına başladı. AKP’nin seçim vaatlerine değinen İşlek, “İktidarlar vaat etmez yaparlar. Bakın Bitlis’te 10 yıl önce havaalanı vaat ettiler ama gelinen noktada bir otogar bile yok. Bugün otogarı olmayan tek il Bitlis’tir. Bunun utancıyla bence halkın içine çıkmamaları lazım. Onun dışında burada tek bir sigara fabrikası vardı onu da bu iktidar kapattı. Bizim tütün ekicilerini mağdur edip, ekmeğe muhtaç ettiler. Halen de utanmadan, sıkılmadan gelmiş burada halkın içinde oy istiyorlar, yeniden vaatlerde buluyorlar. AKP seçimlere sadece vaatlerle giriyor. Sanki 17 yıldır bu ülkeyi yönetmiyorlar” dedi.
 
‘HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ' 
 
Kentin bir çok sorununun kronikleştiğine vurgu yapan İşlek, "Hala içme suyu sorunu, kanalizasyon sorunu, yol sorunu, asfalt sorunu var. Hiçbir soruna çözüm getirmedi. Bir diğer sorun kayyum. Bitlis halkının kayyuma tepkisi var. Kayyum her şeyden önce iradenin gaspıdır. Onun dışında halkın gidebileceği kişi değildir. Çünkü halk derdini anlatamıyor. Halkımız bu şekil bir yönetim istemiyor. Bir başka sorun Bitlis Belediyesi borç batağında. Hiçbir hizmet yapılmadan, hiçbir proje gerçekleştirmeden bu kadar borçlanmasını sorgulaması gereksiyor. Bitlis’te pazarlık yolu ile tüm ihalelerde yolsuzluk yapıldı. Hizmet alımları ile üç beş tüccar kafalıyı zengin eden bunları, gelin bu belediyeden süpürelim ve gönderelim. Belediyemizi tertemiz bir hale getirelim. İrademize sahip çıkalım.
 
51 bin nüfusluk Bitlis’te 36 bini sosyal yardıma muhtaç ettirilmiş. 36 bin kişinin sosyal yardımlardan faydalandığını övüne övüne söyleyenleri bertaraf etmek için oyumuzu kullanalım. Bir oy bizim için çok önemli. Herkesin oyunu kullanıp, iradesine sahip çıkmasını istiyoruz. Yine herkesi müşahit olmaya davet ediyoruz. Bitlis bizim olacak. Hep beraber bunu başaracağız. Bitlis’e sahip çıkalım. Çünkü Bitlis Ya Me Ye.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.