Tatvan ESO seçimleri için oyunu kullan!

BİTLİS NEWS (TATVAN) - 14 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşen, yapılan itirazlar ve iptaller üzerine bir dizi tartışmayı da beraberinde getiren Tatvan Esnaf Sanatkarlar Odası seçimleri, 25 Mart 2018 Pazar günü yenilenecek.

Seçimlerden mağlup ayrılan eski başkan Emrullah Tekin'in, 13 Ocak'ta seçilen Hişyari Sağnıç'ın yeterli şartları taşımadığı gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yaptığı başvuru üzerine, YSK Sağnıç'ın başkanlığını iptal ederek Tekin'i başkan olarak atamıştı.

Ancak YSK'nın atadığı Emrullah Tekin ile çalışmak istemeyen yönetim kurulu, yeniden seçim kararı aldı.

Yeterli yasal şartları taşımadığı için Hişyari Sağnıç'ın tekrar aday olamadığı seçimde, bugün itibariyle adaylığını açıklayan isimler Ecvet Avci, Emrullah Tekin ve Baki Şengül.

Kulislerde yeni bir aday öncülüğünde güçlü bir ekibin de hazırlandığı yönünde bilgiler dolaşırken, seçimin nabzını tutmak için, oy verme işleminin 3 gün süreceği online anketimizin ilkini başlatıyoruz.

Oy kullanacaklara "Yenilenecek olan Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde kime oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusunu yönelttiğimiz anketimizde, 4 cevap şıkkı yer alıyor.

Oy kullanma işleminde IP bilgileri esas alındığı için kullanıcılar sadece bir defa oy kullanabileceklerdir.

OY KULLANMA İŞLEMİ SONLANMIŞTIR, ANKET SONUÇLARI KISA SÜRE SONRA AÇIKLANACAKTIR.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sorumsuzluk!!! 6 yıl önce

ben tatvanda bir esnaf olarak tarafsız ve bilinçli esnaf olarak tespitlerim..hepimizin malum birebir sosyal medyada başkanlık için mevzuatt yayınlandı ve hepimizin haberdar olmasına rağrem inatla ben seçime girebilirim diyen Hisyar sağnıç ve ekibi yeterliliği olmadığı halde ve bütün ikazlara rağmen: itiraz edileceğini bildiği halde seçime girdi ve kazandı akabinde yapılan itiraz sonucu kanunsuzluk olduğu y.s.k tarafında tespit edildi ve düşürüldü.ve şu anda mağduruz rolu oynanmakta eğer mağdursanız tekrar hişyar sağnıç aday ol demekki yeterliğin yoktur. ve tüm esnafların bunu bilmesi gerekir.tüm esnaf ları tekrar seçime götürmenin sorumlusu hişyari sağnıç ve ekibi

Avatar
bu kadarınada PES!!! 6 yıl önce

Geçen dönem tüm ekibi de biliyordu hişyari sağnıc dahi biliyordu ve sordum böyle bir söylenti var seçim ile alakalı sizin yeterliliğiniz yok ben hakim ve avukatlara sordum girebilirim bizde ona inandık oy verdik ama kazandın ne oldu.y.s.k tarafında kanunsuzluk olduğunu tesbit edildi ve düşürüldü kimse kimseyide şikayet etmedi senin hiç hakın yoktu bu kadar sorumsuzluk yapıp tüm TATVAN esnafına tekrar seçime götürmek bu defa inadına EMRULLAH TEKİN e

Avatar
herkes bilsin 6 yıl önce

. bizat kendim başkan adayı hişyarı sağnıca siz kayıtlarda 8 aylık esnafsınız böyle yapmayınız ekibinde başka isimle giriniz dediğim halde ben avukatlara ve hakimlere sormusum olur dediler .Tüm ekibide HİŞYARI sağnıç seçime giremez bildiği halde onu öne sürdüler ve şu anda mağduriyet rolune soyunmuşlar bize verildi onlar gidip şikayet etiler bizde aldılar böyle bir dünya olamaz kesinlikle iftiradır. kimse kimseyi şikayet etmedi ? yeterliliği yoktu y.s.k tarafında kanunsuluk olduğunda iptal etti . tüm miletin iradesi hiçe sayarak TATVAN esnafını seçime götüren sorumlu HİŞYARI sağnıç ve ekibi

Avatar
berber 6 yıl önce

önceki seçim tepkimiz vardı şiyar sağnıcı tanımıyordum ana yine oy verdik. o da şartları uymuyordu madem
böyle yapması hiç hoş olmadı. diğerinin gidip şikayet etmesi daha büyük bir ayıp. nerdeyse 1500e yakın esnaf
kayıtlı o odaya. bu sürtüşmeler o esnaflara saygısızlıktır. herşeyden önce esnafa saygı duyan, esnafını üyesini
insan yerine koyan, onun sırtından kendini geçindirme hevesi olmayan, geçmişi temiz, geleceği umut veren bir aday
olursa ben bir berber esnafı olarak varım

Avatar
Turizmci 6 yıl önce

Önceki seçimde kazanan kaybeden belli iki kardeş misali gidipte şikayet etmenin ne anlamı var peki ama yeni seçimlerde yeni aday olan baki şengül abimiz daha agır basar bence kalbimiz baki abimizle

Avatar
esnaf 6 yıl önce

valla böyle ciddi ekip gelse siler süpürür, gidip oy kullanacak hevesimiz kalmadı

Avatar
tatvan sevdasi 6 yıl önce

secimler oldu.adaylarımızın biri kaybetmenin acısıni diğeri kazanmanın sarhoşluğunü iliklerinde hisetti.şimdi sıra yeni adayimizda.yani sıra esnafımızın.kimse kullandığı oydan pişman olmayacak.

Avatar
D.E.YAMAN 6 yıl önce

Bence Bir onceki secimin gecersiz sayilmasiyla beraber kaybeden ve kazanan adaylarin sergiledikleri tutum onlari kaybetmeye mahkum etmistir.bu nedenle sayin ŞENGÜL ve ekibinin ayni hataya dusmeyeceklerini umuyorum ve mevkilerin gecici oldugunu hatirlatmak istiyorum.