Tatvan ESO başkan adayı Şengül projelerini açıkladı

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Ocak ayında gerçekleşen Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESO) başkanlık seçiminin yenilenmesi kararı alınırken, adaylığını duyuran Baki Şengül, seçim öncesi ve sonrası izleyeceği politika, projeleri ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Her şeyden önce demokratik bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini vurgulayan Şengül, alınacak tüm kararlar ve uygulanması planlanan tüm projelerin hayata geçirilmesi noktasında esnaf üyelerin başından sonuna kadar sürece dahil edilmesini öngören bir yol izleneceğini belirtti.  

Büyük sermayeli ve daha büyük imkanları olan kurumsal firmalara karşı yerel esnafın rekabet gücünü yükseltmeyi öncelediğini belirten Şengül, "İnternetin yarattığı muazzam tanıtım ve reklam olanakları ve  müşteri ile işyeri arasında doğrudan etkileşim sağlayan özelliğini kullanarak, birlikte çalıştığımız bilişim teknolojisi uzmanlarına fırsat ve indirim temalı mobil uygulama hazırlatılarak, her işyerine kendi indirim kampanyasını oluşturarak müşteriye doğrudan ulaşması imkanı yaratılacak. Böylece üye işyerlerimiz büyük sermayeli kurumsal firmaların kapsamlı reklam imkanlarına eşit seviyede bir imkana sahip olurken, vatandaşlarımız da indirim ve fırsatlardan anında cep telefonlarına gelen bildirimle haberdar olacaklardır." dedi.

İşyerlerinin yenilenmesi, büyümesi ve piyasanın koşullarına ayak uydurması için parasal desteklerin önemine işaret eden Şengül "Esnaflarımızın her açıdan desteklenip kalkındırılmasının, ekonomiye olan katkı hesap edildiğinde, ne kadar önemli bir konu olduğu anlaşılmaktadır. Bu konuda tüm esnafların devletin sağladığı kredi olanaklarından faydalanması sağlanacak." dedi.

İş hayatında başarının sağlanması için, iş gücü ve sermayeye ek olarak mesleki eğitimin zorunlu olduğunun altını çizen Şengül, özellikle yeni esnafların mesleki eğitimle geliştirilmesi için kurs ve programlar başlatılacağını kaydetti.

Başkan adayı Şengül, esnafların çeşitli ürün ve hizmetlerin satın alınmasında alım gücünü artırmak adına, reklam ve tanıtım, akaryakıt, yolcu taşımacılığı, dershane, etüt veya özel okul gibi eğitim kurumları, yük taşımacılığı ve kargo gibi ihtiyaç duyabilecekleri tüm kategorilerde ciddi oranlarda indirim sağlanması için firmalarla anlaşma görüşmelerinin şimdiden başladığını ve hepsinden de olumlu cevaplar alındığı bilgisini paylaştı.

Önceki yönetimlerin ilgilenmediği fakat esnaf üyeler için önemli olan bir takım ihtiyaçları tespit ederek çalışma başlattıklarını kaydeden Şengül, planladıkları yeni hizmetleri şu şekilde sıraladı  " Esnaf üyelerimizin ailesi ve yakınlarının acil sağlık sorunları ve hastane ulaşımı için, oda bünyesinde görevli bir ambulans sürekli hazırda bekletilecek. Özellikle Hizan Durağı ve Fuar mevkilerinde faaliyet gösteren esnaflarımız için, bankalarla görüşülerek uygun noktalara ATM makineleri konulması sağlanacak. Tatvan Sanayi Sitesi esnaflarının kargo ve evrak gönderip almasında kolaylık sağlamak için bir PTT şubesi açılması için resmi başvurular yapılacak. Esnaflarımızın ticari faaliyetlerinde karşılaşacakları yasal sorun ve anlaşmazlıkların giderilmesi konusunda yardımcı olması için oda bünyesinde bir avukat görevlendirilecek. Periyodik olarak meslek grupları ile istişare toplantıları yapılacak. Ayrıca önemli bir konu olarak, oda aidatları ve değerli evrak ücretleri mümkün olan en düşük seviyelere çekilecek ve bu kanalla sağlanan tüm gelirler makbuz ile kayıt altına alınarak rant engellenecektir."

Seçimin kanun ve seçim etiğinin işaret ettiği bir atmosferde geçmesini dilediğini belirten Şengül, Tatvan esnafının desteğine talip olduğunu söyledi.

BAKİ ŞENGÜL KİMDİR ?

1968 yılında Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Çalıdüzü (Balakan) Köyü’nde ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Kısa süre sonra ailesinin taşındığı Tatvan Merkez’de yaşamına devam eden Şengül, İlk ve orta öğrenimini Tatvan’da bulunan Dumlupınar İlk ve Ortaokulu’nda tamamladı. Sonrasında başladığı lise öğrenimini de başarıyla bitirdi.

Şengül’ün esnaflık kariyeri 1985 yılında babasına ait orman ürünleri atölyesinde başladı. Şengül, 1997 yılında kendine ait yine aynı sektörde faaliyet gösteren bir işletme kurmayı başardı. Şengül iş hayatı faaliyetlerini Tatvan Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin yönetim kadrosunda görev alarak genişletti. Baki Şengül evli ve 5 çocuk babasıdır.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.