Tatvan Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, HDP Grup Sözcüleri Serap Çakmak Genç ve Av. Diyar Orak kısa birer konuşma yaptılar. 

Konuşmasında belediye başkanı seçildiği gün siyasi kimliğini bir kenara bıraktığını belirten Başkan Geylani, “Belediye başkanı, tüm Tatvanlıların belediye başkanı olmak zorundadır. Meclis üyelerim de Tatvan Belediyesi meclis üyesidir. Siz de aynı şekilde hizmet ederken, karar verirken, siyasi kimliğinizi kenara bırakıp Tatvan için güzelden, doğrudan yana karar vermelisiniz. Biz Tatvan’ı yönetme sorumluluğu ile yola çıktık. Bu belediye tüm Tatvanlıların belediyesidir. Hepinize ve tüm Tatvanlı hemşerilerime hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın” dedi.

Meclis toplantısında HDP grubu adına söz alan grup sözcüsü Av. Diyar Orak ise seçimlerin şaibeli geçtiğine dikkat çekerek mecliste ve temsiliyette meşruiyet sorunu olduğunu vurguladı. Orak 'Khk'li oldukları gerekçesi ile meclis üyelikleri düşürülen iki meclis üyesi arkadaşımızı selamlıyoruz. Onlarca milletvekillerinin binlerce çalışan ve üyelerinin cezaevinde olduğu bir dönemde seçime girdik. Tatvanda sadece Ak Parti adayları ile değil taşımalı oy kullandırılan asker ve polislerle, usulsüz bir şekilde seçmen kaydı yapan nüfus müdürlükleri ile nüfus müdürlüklerinin bağlı olduğu içişleri bakanlığı ile usulsüz seçmen kayıtlarına ilişkin bir çalışma yapmayan seçim kurulları ile yani en üst kademesinden en alt kademesine kadar devletin bütün birimleri ile yarıştık ama yine de kaybetmedik. Çünkü Tatvan halkı nezdinde meşruluğu olanlar sadece bizleriz. Seçime ilişkin 4 adreste ve tek hanede 900e yakın seçmenin olduğu şeklindeki hile iddiası bile sizin mesrulugunuza gölge düşürmüştür. Sandık kurullarına verilen talimatlar ile geçerli oylarımız geçersiz hale getirildi. Zira 2009dan bu yana yapılan hiçbir secimde geçersiz oy oranı yüzde 4 dahi olmamışken bu secimde geçersiz oy oranı yüzde 6.5 E ulaşmıştır. Buna ilişikin itirazlarımız ise organize bir şekilde gerekçesiz olarak reddedilmistir.' dedi. 

'Taşımali seçmenlerin Ak partiye oy verdiklerini nereden biliyorsunuz' şeklindeki sorulara da İstanbul seçimlerine atıfta bulunarak cevap veren Orak 'Bizim seçmen taşıma gibi bir gücümüz yok ama sorunun cevabını meraklar edenler listeleri Mevlut uysala gönderip soy isimler üzerinden kime oy verdiklerini tespit etmesini isteyebilir.' dedi. 

Konuşmaların ardından başkan vekilliği, daimi encümen ve komisyon için seçimlere geçildi.

Yapılan oylama sonucunda Ahmet Barut, 1'inci Başkan Vekili, Suat Yetişkin ise 2'nci Başkan Vekili,

Diyar Orak ve Ahmet Sağnıç Daimi Encümenliğe,

Selami Karahan, Özcan Yurtada ve Seiythan Osmanoğlu İmar Komisyonuna,

Suat Yetişkin, Nedim Türemiş ve Servet Ayaz Plan-Bütçe Komisyonuna,

Ayşe Altıok ve Mehmet Aksoy Katip Üyeliklerine seçildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.