Nemrut'un suyu çekiliyor, acilen önlem alınmalı!

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde 2 bin 250 rakımda 13 kilometrekarelik yüz ölçümüyle bünyesinde barındırdığı sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası, kuş türleri ve doğal güzelliğiyle kentin en önemli turizm destinasyonları arasında bulunan Nemrut Krater Gölü'nün suyu çekiliyor, kuruma tehlikesiyle karşı karşıya

KÖYLÜLERİN BAHÇE SULAMA İÇİN VURDUKLARI SONDAJLAR BİR ETKEN

Dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut, bahçe sulamalarından dolayı kuruma tehlikesi geçiriyor.

Kreter Gölü'nün etrafından çok sayıda köy ve tarım arazisi yer almakta, köylüler de bahçeleri sulamak için sondaj ile yaklaşık 100-200 metre yerin derinliklerine inerek su çıkarıp, tarlalarını suluyor. Bu durum doğa harikası göl için bir tehlike oluşturmaya başladı.

Yetkilileri bu konuda önlem almaya davet ediyoruz.



CUMHURBAŞKANI'NDAN VAN GÖLÜ HAVZASI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün, Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Töreni'nde, Nemrut Kreter Gölü'nün de içinde yer aldığı, Van Gölü Havzası ile ilgili çok önemli açıklamalar yapmıştı.

İşte Erdoğan'nın konuşmasının ilgili bölümü

"Ahlat ve Malazgirt yanında Adilcevaz, Erciş, Van, Gevaş ve Tatvan ile bütün bu bölge, yani Van Gölü Havzası tarihimizin bize en kıymetli emanetlerindendir. Türk'ü ile, Kürt'ü ile, Arap'ı ile ve diğer kökenlerden insanlarıyla milletimizin özellikle teşekkülüne neden olan tüm farklı renklerinin, ahenginin, birliğinin, beraberliğinin sembolü olan bu bölgeyi her bakımdan korumalı, gözetmeliyiz."

Kaynak: memurlar.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.