banner91

Başkan Aktaş: "İŞKUR siyasilerden eleman listesi almasın!"

BİTLİS NEWS (HİZAN) - Hizan Belediye Başkanı Aktaş, İŞKUR üzerinden işe alınan elemanların siyasilerin verdiği listelere göre yapılmaması gerektiğini söyledi. 

Hizan Belediye Başkanı Cezail Aktaş katıldığı bir açılış programında yaptığı konuşmada siyasilerin yönlendirmesiyle hareket eden bürokratları eleştirdi. Aktaş özellikle İŞKUR üzerinden alınan mevsimlik işçilerin alınmasında ve dağıtılmasında adaletsizlik yapıldığını söyledi. 

Bürokratların siyasilerin isteklerine göre hareket etmemeleri gerektiğine dikkat çeken Aktaş "Bugün burada yüzlerce insana istihdam alanı sağlayacak bir tesisin açılışı için biraraya geldik. Gönül isterdi ki milletvekillerimiz, siyasi parti temsilcileri, özellikle iktidar partisi temsilcileri de gelsin. Ancak ne yazık ki memleketi bırakmış, İstanbul'da bir seçimin peşine düşmüşler. Geldikleri zaman da memleket yararına işler yapmak yerine ne yazık ki yararlı olan işe de köstek oluyorlar. İŞKUR üzerinden eleman alınacaksa iktidar partisi temsilcilerinin verdiği listelere göre alınıyor, keyfi uygulamalarla dağıtılıyorlar. Resmi kurum olarak muzdaribiz bu konudan. Eleman verilmiyor, verilen elemanlar torpille geldikleri için çalışmayı kabul etmiyorlar. Siyasilerin biran önce bu işlerden ellerini çekmeleri gerekiyor." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ünsüz Düşünür 5 yıl önce

Devlet yetkililerinin az veya çok destek verip bölge insanına hizmet edecek olan iş yerinin böylesi güzel bir açılış günü siyasi propaganda yeri değildir.
Seçim öncesi iktidar partisinde yer almak için her türlü çabayı gösterip istediğine ulaşamayınca çamur atmak için fırsat kollamak doğru değil.
Sizler yöneten sınıfsınız. Buyurun, hakimiyet alanınızı hizmetlerle, adaletle insanların takdir ettiği bir noktaya taşıyın.