Kanada Kürdleri festivalde buluştu

BİTLİS NEWS (GÜNCEL) - Kanada Toronto’da her yıl düzenlenen 16. Kürd Barış ve Kültür Festivali’nde ülkede yaşayan Kürd toplumu biraraya geldi. Toronto Halk Meclisi tarafından düzenlenen festivale bir çok yabancı konuk ve  HDP eski milletvekili Ziya Pir katıldı.

Sunuculuğunu Azat ve Şermin'in yaptığı ve bu yıl 16. düzenlenen Festival, cumartesi günü Earlscourt Park'ta saat 5 civarında başladı ve  saat 12'de sona erdi. Festivalin açılışı Kürd ve Kanada milli marşları ile yapıldı.

Kanada bu yıl 16. düzenlenen Toronto Kürd barış ve kültür festivali Mezopotamya çocuk korusu öğretmeni Selma Civak ve minik şarkıcılarının seslendirdiği şarkılarla başladı.

Ardından, Koma Arin halk oyunları öğretmeni Songül Yıldız'la birlikte sahne aldı. TRIBU' dan sürpriz müzik performansının ardından emektar sanatçı Ali Ekber Kaybaki sahne aldı. Genç sanatçılar Umut, Hazal ve Koma Nu katılımcıları coşturdu.

HDP Eski Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın slayt gösterisi ardından HDP eski Milletvekili Ziya Pir de kısa bir konuşma yaptı. Türkiye’de son dönemde yaşanan gelişmelere değinen Pir, hükümetin dış ve iç politikalarının ülkeyi çöküşe götürdüğünü söyledi. Kanada hükümetinden Yeni Demokratik Parti Tom Rakocevic ve Liberal Parti Milletvekili Rob Oliphant da etkinlikte yer alan misafirlerden oldu.

Festivale ayrıca, Gabriela uluslararası kadın topluluğu, Latin Amerika Toplum Derneği ve Filipinliler Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarından da temsilciler katılarak, Kürdlerle dayanışma mesajı verdi. Gecenin sürprizi ise sanatçı Burhan Berken oldu.

Kaynak: İMP-News

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.