banner91

8 yeni film vizyonda

BİTLİS NEWS (GÜNCEL) - Sinemalarda bu hafta 8 yeni film izleyiciyle buluştu. Sinemaseverlerin beğenisine sunulan komedi, korku, dram, aksiyon tarzındaki yapımlar arasında, "Yüz" dikkat çekiyor. Berlin Film Festivali'nde bu yıl  Jüri Büyük Ödülü kazanan film, geçirdiği kaza sonrasında yüz nakli yapılan bir gencin değişen yaşamını konu alıyor.
 
FACİA ÜÇLÜ
 
Facia Üçlü, birbirinden bitirim olan üç arkadaşın yaşadığı maceraları konu ediyor. Genç bir adam olan Emre, dedesinden kalan mirası bir an önce ele geçirmenin hayalini kurar. Emre, talihsiz tesadüfler sonucu tanıştığı ve hayatın yükünü birlikte göğüslediği iki arkadaşı ile birlikte dedesinden kalan tarlaları almak için yola koyulur. Gençler türlü oyunlarla tarlaların üzerine konmayı planlar. Fakat Emre, muhtarın kızına gönlünü yaptırınca tüm plan alt üst olur
 
ACAYİP GÜZELİM
 
Film, hayatından memnun olmayan bir kadının başına aldığı darbe sonrasında değişen yaşantısını konu ediyor. Renee Barrett kendine güveni düşük bir kadındır. İyi bir işe, daireye ve arkadaşlara sahip olmasına rağmen yine de mutsuzdur. Günlük olarak güvensizlik ve yetersizlik hisleriyle baş etmeye çalışan genç kadın günün birinde bir kaza geçirir ve başına sert bir darbe alır. Aldığı bu darbe sonucu özgüveni kontrolsüz bir şekilde yükselir ve çok güzel olduğu inancına sahip olur. Dünyanın en etkileyici kadını olduğunu düşünerek hayatını korkusuzca yaşamaya başlayan kadın kariyer basamaklarını hızla tırmanırken, idol olarak aldığı patronunun da saygısını kazanır. Ancak dış görünüşünün değişmediğini fark ettiğinde ne olacaktır?...
 
YÜZ
 
Polonya’da yaşayan Jacek, dünyanın en büyük İsa heykelinin inşaatında çalışmaktadır. Yaşadığı korkunç kaza sonucu Jacek'İn yüzü paramparça olur. Hemen ameliyata alınan Jacek'e Polonya’nın ilk yüz nakli uygulanır. Geçirdiği operasyondan sonra yeni yüzüne kavuşan Jacek yaşantısına geri döndüğünde bir şeylerin ters gittiğini hissetmeye başlar. Yeni yüzüyle birlikte yeni bir kimliğe bürünmüştür.
 
EDEPSİZ KUKLALAR
 
Film, insanlar ve kuklaların birlikte yaşadığı bir dünyada geçiyor. Ancak bu dünyada kuklalar ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor. 1980'li yılların çocuk programı The Happytime Gang'in oyuncu kuklaları bir bir ölü bulunmaya başladığı zaman alkolik ve gözden düşmüş bir LAPD dedektifi dedektifliğe soyunuyor ve bu ölümlerin peşine düşüyor.
 
İKİ İYİ ÇOCUK
 
İki iyi çocuk, zihinsel yetersizlik yaşayan bir genç ile arasında özel bir bağ kuran bir polisin hikayesini anlatıyor. Ercan, zihinsel yetersizliği olan bir gençtir. Çocukken babasını trafik kazasında kaybeden Ercan, annesi ile birlikte Antakya’da kaçar. Genç adam acı dolu dünyasında kurduğu hayale sarılarak mutlu olmayı başarır. Hayal dünyasında başarılı bir polis olduğunu düşünen Ercan tüm şehrin kendisine saygı duyduğuna ve herkes tarafından sevildiğine inanır. Onun bu hayali şehre atanan yeni baş komiser Serdar ile arasında çok özel bir bağ kurmasına yol açar. Serdar, Ercan’a tam anlamıyla kol kanat gerer ve ona kardeşiymiş gibi davranır. Fakat Ercan bir kaçakçılık planına dahil edilince işler karışır. Serdar, Ercan’ın tehlikelerden kurtarmaya çalışırken bir yandan da kalbini çalan Defne’nin peşinden koşar.
 
TANRIDAN GELEN
 
Tanrıdan Gelen, şüpheli bir ölümü araştıran psişik güçlere sahip bir adamın hikayesini anlatıyor. Psişik güçleri olan John Dunning ölüler ile iletişim kurabilmektedir. Bellvue ailesi başına gelen olaydan dolayı oldukça güç durumdadır ve John bir anda kendisini bu olayı araştırırken bulur. Ailenin son varisi şüpheli bir şekilde ölünce John bu gizemli ölümü aydınlatmaya çalışır. O bu şüpheli ölüm ile ilgili araştırma yaparken gazeteci Valeria Kreuger’de onun yaptığı her şeyi kayıt altına alır. Yapılan araştırmalar sonucu ölüm nedeninin cinayet olduğu ortaya çıkar. John bir anda bu cinayetin tek şüphelisi haline gelir. Oklar tamamen onu göstermektedir ve John’un kendisini aklamaktan başka çaresi yoktur. John aklını kaçırmadan ve olaylar daha da kötüye gitmeden aile ve kendisi ile ilgili gerçekleri ortaya çıkarmalıdır.
 
GÜRBÜZ: HADİ ALLAH'A EMANET
 
Gürbüz: Hadi Allah'a Emanet, motorlu kuryelik yapan Gürbüz’ün maceralarını konu ediyor. Genç bir adam olan Gürbüz geçimini bir pizza restoranında motorlu kuryelik yaparak sağlamaktadır. Çalıştığı pizzacıda müdür olmanın hayalini kuran Gürbüz sözlüsü Aylin ile evlilik planları yapar. Fakat sözlüsünün kıskançlıklarından oldukça muzdariptir. Bu sorundan kurtulmanın yollarını arayan Gürbüz’e en yakın arkadaşı Ferhat bir tavsiyede bulunur. Teknolojinin nimetlerinden yararlanmasını söyleyen Ferhat, Gürbüz’ün gün boyunca yaptıklarını cep telefonu ile kaydedip Aylin’e göndermesini önerir. Gürbüz, Aylin’in gün içerisinde neler yaşadığını, ne sorunlarla cebelleştiğini gördüğünde kıskançlığı bırakacağını umut ederek fikri uygulamaya karar verir. Fakat kayıt altına aldığı ilk siparişinde bir cinayete şahit olunca işler karışır.
 
ÇATIŞMA
 
Çatışma, arkadaşının ölümünden sorumlu olanların peşine düşen bir adamın hikayesini konu ediyor. Jacob travmatize olmuş bir banka müdürüdür. Çalıştığı banka soyguna uğramış ve bu soygun bir iş arkadaşıın öldürülmesi ile sonuçlanmıştır. Yaşadığı olayın travmasını atlatamayan Jacob, soygundan sorumlu olan kişiyi bulup adalet önüne çıkartmayı kendine görev edinir. Bu amaç uğruna eski bir polis olan komşusu James ile güçlerini birleştirirler. Ancak bu soyguncu sandıklarından çok daha akıllıdır. Gabriel isimli soyguncu, iki adamın peşine düştüğünü fark edince karşı atağa geçer. Gabriel'in hamlesi, Jacob'ın eşini ve küçük kızını kaçırmak olur. Durum Jacob ve James'in Jacob'ın ailesini kurtarmak ve suçluyu adalete teslim etmek için zamana karşı yarıştıkları bir mücadele halini alır. İkili intikam peşinde kana bulanmış bir yoldan ilerlerken, Jacob'ın ailesini zamanında kurtarabilecek midir?...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.