Gizli tanığın 'avukat' dediği esnaf 2 yıl 2 aydır tutuklu!

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bitlis eski İl Eşbaşkanı Enver Barin, gizli tanığın "avukatlık yapıyordu" ifadesi gerekçe gösterilerek 2 yılı aşkın süredir tutuklu bulunuyor.

21 Ocak 2017’den bu yana tutuklu olan Barin, "Yardım ve yataklık" iddiasıyla 12 Ocak'ta 7'nci kez mahkemeye ifade verdi.

Bitlis 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Barin, 20 yıllardır kentte esnaflık yaptığını bir kez daha dile getirmesine rağmen tahliye edilmedi.

Gizli tanık 'Avukat' dedi

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Barin'in aleyhine ifade veren “KZR21TTPZ” kodlu gizli tanığın, “KCK, YDG-H ve YPG’li örgüt mensuplarının avukatlığını yapardı” şeklindeki iftiralarına itiraz eden Barin'in avukatı, Barin'in yıllardır kentte bilinen bir dinlenme tesisinin sahibi olduğunu ve bugüne kadar avukatlık mesleğiyle herhangi bir ilişkisi olmadığını kaydetti. 

Barin'in tutukluluk haline karar veren mahkeme ise, duruşmayı 12 Mayıs'a erteledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.