Garzan Mezarlığı’ndan çıkarılan cenazeler için 15 aile savcılığa başvurdu

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Bitlis merkeze bağlı Yukarı Ölek (Oleka Jor) köyündeki Garzan Mezarlığı’nda 267 cenazenin ailelerden habersiz çıkarılarak İstanbul Adli Tıp Kurumu’na (ATK) gönderilmesi ve mezarlığın tamamen yıkılmasının üzerinden 13 ay geçti.  

İki aile yaptığı başvurunun ardından cenazelerini alırken diğer ailelerin ise başvurusu henüz yanıtlanmadı. Bugün İstanbul'dan 9, Diyarbakır'dan 5 ve Tatvan'dan 1 aile Bitlis'e gelerek cenazeleri almak için Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu.

İki ailenin başvurusu anne ve baba yerine kardeşlerin gelmesinden ötürü kabul edilmezken, 13 aile ise savcılık başvurusunun ardından Bitlis Devlet Hastanesi'ne giderek DNA eşleşmesi için kan örneği verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.