Bitlis'te otizm farkındalık yürüyüşü

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Kazımdirik Caddesi'nde başlayıp Ulu Cami Meydanında sona eren yürüyüşe Bitlis Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, İŞKUR Müdürü Mücahit Gülmez, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Sadullah Korkut, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.

Düzenlenen yürüyüş hakkında konuşan Bitlis Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, engelleri insanların hayatından kaldırmanın devletin en büyük hedeflerinden biri olduğunu belirterek, “Bugün ilimizde otizm hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldik. Devletimizin en önemli hedeflerinden biri, engelleri insanların hayatından kaldırmaktır. Bu noktada gerçekten çok çalışıyoruz” dedi


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmetullah Altun ise, otizmli bireylerin erken fark edilmesine dikkat çekerek, “Bugün istedik ki otizme dikkat çekelim. İnsanlarımız farkına varsınlar. Çünkü otizmli bireylerimizin erken fark edilmesi, rehabilitasyon ve tedavi süreçlerine erken katılmaları bu bireylerin sosyal çevre içinde daha rahat yaşam sürmelerini sağlıyor. Diliyoruz ki, toplumda bu tür engellerin olduğu otizmli bireylerimizde sağlıklı bir şekilde sosyal çevrelerinde yaşasınlar” diye konuştu.

Düzenlenen yürüyüş; broşürlerin ve ikramların dağıtılmasının ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.