Bitlis'li Öykü Arin için sıra Bitlis'te!

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - İzmir'de yaşayan Bitlis'li 3.5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı'ya, nadir görülen Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML) tanısı konuldu. Hastanede tedavi altına alınan minik Öykü, hayata tutunabilmek için ilik bağışı bekliyor.

Öykü Arin'in yakalandığı JMML, löseminin nadir görülen bir türü. Paris merkezli Orphanet veri tabanına göre hastalığın görülme sıklığı 1 milyon kişide 1-9. Minik Öykü yakın zamanda kemoterapi tedavisi görmeye başlayacak. Ancak JMML'nin PTPN11 genetik tipinde olan hastalık, ilik nakli olmadan iyileşmiyor.

Uygun ilik bulmak şart, donör sayısı az

Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi'nin (TÜRKÖK) verdiği bilgilere göre 80 milyon nüfuslu Türkiye'de kök hücre bağışında bulunan kişi sayısı sadece 370 bin 759.

Yazıcı ailesinin dostları tarafından Öykü Arin ve tüm lösemi hastaları için başlatılan kök hücre kampanyasının hedefi bağışçı sayısını artırmak. Sosyal medyada "Öykü Arin'e Umut Ol" sloganıyla başlayan kampanya özellikle İzmir'de etkili. İzmir'de büyükşehir ve ilçe belediyeleri, sendika ve meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları üyelerini donör olmak için seferber etti. Altay Spor Kulübü ve Bitlis'te bir spor kulübü oynadığı maça "Kök hücre bağışı hayat kurtarır" pankartıyla çıktı. Haluk Levent'in öncülüğündeki Ahbap platformu da kampanyaya destek veren inisiyatiflerden.

Bitlis ve çevresinden bağış önemli 

Kampanya Avrupa'ya taşınırken, henüz bilimsel olarak kesinlik kazanmasa bile uygun iliğin yakın çevrede daha kolay bulunabilmesi ihtimali gözleri minik Arin'nin memleketi Bitlis'e çevirdi. Bitlis'ten verilecek her kan örneği hem Öykü Arin için henüz bulunamayan iliğin daha erken bulunmasını sağlayacak hem de ülke çapında az olan donör sayısını artıracak. 

Kemik İliği Nakli Nedir?  TIKLAYINIZ

Bitlis'te donör olmak için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz;

Şube Adı: Türk Kızılayı BİTLİS Şubesi
Şube Başkanı: HAYRETTİN  ÇOBAN
Şube Adresi : HÜSREV PAŞA MAH.AHMET EREN BUL. MESLEK YÜKSEK OKULU KARŞISI 13000 BİTLİS - BİTLİS
Telefon No: 0 532 266 19 00 - 0 533 439 12 68 
Fax: 0 434 228 73 55


Temsilcilik Adı: Türk Kızılay TATVAN Temsilciliği
Temsilcilik Koordinatörü: BATTAL  TAŞAR
Temsilcilik Adresi: İŞLETME MAH CUMH.CAD NO:333 TATVAN
Telefon No: 0 553 515 90 10
E-Mail: battaltasar@hotmail.com

DOĞU ANADOLU GVM    ERZURUM    
Çat Yolu Üzeri Muratpaşa Mah. TOKİ Karşısı 112 Acil Arkası Yakutiye/ERZURUM  
0(442) 342 70 85

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kudbettin 5 yıl önce

Hangi kan gurubu lazim yazarmisiniz