Bitlis Eren Üniversitesi'nde yabancı öğrenci kayıtları başladı

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Yerleştirme sonuçlarına göre asil olarak bir programa yerleşen öğrenciler, BEÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelerek kayıtlarını gerçekleştirdi. Öğrencilerin Türkçe dil yeterlilik düzeylerini ölçmek için BEÜ tarafından düzenlenen sınavda öğrenciler; anlama testi, yazılı anlatım ve sözlü anlatım olarak 3 farklı beceride değerlendirildi.

Üniversite olarak uluslararası öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu dile getiren BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, öğrenci sayıları ile orantılı olarak ülke çeşitliliğini arttırmayı hedeflediklerini ifade ederek, dünyanın farklı ülkelerinden gelerek üniversiteyi tercih eden öğrencilere her türlü kolaylığın sağlanacağını söyledi.

Kayıt için aileleri ile gelen öğrenciler ise Bitlis Eren Üniversitesini özellikle tercih ettiklerini belirterek, Bitlis’i ve üniversiteyi daha önceden araştırdıklarını ve tercihlerinden dolayı şimdiden çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.