Bitlis Belediyesi parke ve asfalt çalışmaları devam ediyor

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Bu kapsamda oluşturulan yol onarım ve iyileştirme ekipleri, kent merkezinde başlattığı mesai sürüyor. Ekipler, ilk olarak yollardaki bozuk bölümleri düzelterek uygun hale getiriyor. Ardından bozuk bölümler sıcak asfalt veya kilit parke taşıyla kaplanarak yollar onarılıyor.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Ekiplerimiz, öncelikle belirlenen bir program dahilinde ilimizdeki yolları ring halinde tarayarak ivedilikle yapılması gereken bozuk satıhları tespit ederek buralarda asfalt yama çalışmasını gerçekleştiriyor. Kent merkezinde yollarda oluşan çukurların vatandaşlarımızı, özellikle sürücülerimizi mağdur etmemesi için başlattığımız yol iyileştirme çalışmalarımız sürüyor. Bazı mahallelerimizde asfalt yolların üzerinde meydana gelen çukurlar, trafik konforunu rahatsız ederken, araç sürücülerine de zor anlar yaşatabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için mahallelerimizdeki yollarda yama çalışmalarını yaparak sürücülerimizin taşıt trafiğinde rahat hareket etmeleri için gayret gösteriyoruz. Bununla ilgili olarak ekiplerimizi ihtiyaç duyulan tüm güzergahlarda yama çalışması için seferber ettik. Ekiplerimiz, durmaksızın gösterdiği faaliyetlerle her yere yetişmeye çalışıyor. Asfalt yama çalışmalarımızın yanı sıra güzergahlarda drenajlardaki çökme ve tıkanıklıklar da tespit edilerek aynı çalışma çerçevesinde tamir edilip temizleniyor. Bu çerçevede, vatandaşlarımızdan da bizlerin göremediği yerler varsa, bunları WhatsAptan (0541 434 13 13) bize mesaj atarak ve Müdürlüğümüze bildirmelerini bekliyoruz. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ekiplerimizin yürüttüğü çalışmaları vatandaşlarımızın da memnuniyetle karşıladığını görmek bizleri mutlu ediyor” denildi.

"Altyapı çalışması biten sokaklar parkeyle kaplanıyor"

Altyapı çalışmaları biten cadde ve sokakların yol ve kaldırımlarını baştan aşağı düzenlemeye devam ettiklerini belirten Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, bu çerçevede Beşminare Mahallesi Toki 4. etaba bağlı sokaklarda sorunsuz yaya ve taşıt ulaşımı sağlamak üzere düzenleme çalışması başlattıklarını bildirdi. Tanğlay, bunun için ilk olarak eski ve hasarlı tüm yapıları sökmeye başladıklarını belirtirken, “Cadde ve sokaklarımızda doğalgazla birlikte belediyemiz alt yapı hatlarının yenilenmesi ve diğer kurumların alt yapı işlerinin tamamlanmasının ardından çalışmalara başlıyoruz. Bu sayede yolların tekrar tekrar kazılıp açılmasına ve bozulmasına müsaade etmemiş oluyoruz. Bu bölgede de aynı şekilde başlattığımız çalışmaları da kısa sürede tamamlayıp gerekli tüm alt yapı ihtiyaçları karşılanan diğer cadde ve sokaklarımızı da süratle düzenlemeye devam edeceğiz. Bitlis’imizi yaşanılabilir güzel bir kente dönüştürmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.