Bedirhan Epözdemir HDP'den aday adayı oldu!

BİTLİS NEWS (TATVAN) - 24 Haziran seçimlerinde HDP Bitlis Milletvekili aday adaylığını açıklayan isimlerden biri de Bedirhan Epözdemir oldu.

Epözdemir, Tatvan Mavi Beyaz Restorantta düzenlediğe ve parti yöneticileri, belediye ve il genel meclisi üyeleri, kanaat önderleri ile basın mensublarının katıldığı toplantıda HDP Bitlis Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Kendi Kaleminden Bedirhan Epözdemir Kimdir?

1949 yılında Siirt’in Baykan ilçesinin Minar köyünde doğdum. Yaklaşık olarak 1968’den beridir Tatvan’da ikamet etmekteyim. Politik düşüncelerimden ötürü sürgünler ve cezalar sebebiyle dönem dönem Tatvan’dan ayrı bırakılmış olsam da ailecek Tatvan’dan hiç kopmadık. Bedenen sürgünlerde olsam bile, beynim ve duygularım hep Bitlis ve Tatvan’da oldu. Memleket sevdalısıyım desem lütfen bunu bana çok görmeyin.

İlköğretimimi Minar’da, orta öğretimimi ve Öğretmen Okulu’nu Diyarbakır’da okudum. Sürgününün bir nimeti olarak; Hollanda’da Rotterdam Pedagoji Yüksek Okulu’nu bitirdim. Eğitimin çeşitli dallarında kurslara katılıp, sertifikalar aldım. Eğitimci – yazarım. Kürtçe ve Türkçe yazıyorum. Kürtçe ve Türkçe’nin yanında Hollandaca bilmekteyim.

Yayınlanmış 3, basımda olan 3 olmak üzere 6 kitabım var. Dünya PEN ve Kürd PEN Yazarlar Kulübü üyesiyim. Anadil Öğretmenliği ( Hollanda’da) yaptım. Bu konuda materyaller hazırladım. Ülkemizin ve halkımızın içinde bulunduğu koşullardan dolayı, siyasetle genç yaşımda tanıştım. Çeşitli örgütlerin değişik kademelerinde görev aldım. Birçok kuruluşlarda ve Sivil Toplum Örgütü’nde görevler üstlendim. HDP üyeliğimle beraber Uluslararası Af Örgütü, Hollanda Bilim ve Eğitim Emekçileri Sendikası ve İHD üyeliklerim devam etmektedir. Türkiye Eğitim Emekçileri’nin kitle örgütleri TÖS ve TÖB-DER’in çeşitli kademelerinde görevler aldım. Bugüne dek ulusal ve uluslararası çeşitli konferanslara katıldım, bildirgeler sundum. Ülkemizin sorunları ve ilgili yurtiçi ve yurt dışında çeşitli TV programlarına katıldım. Basın ve yayın organlarında benimle bu konularda röportajlar yapıldı. Çeşitli konular ve dillerde, gazete ve dergilerde sayısız makalelerim yayınlandı.

Siyasi ve demokratik çalışmalarımdan dolayı birçok kez gözaltına alındım. Sürgün edildim. Yurt dışında uzun yıllar politik sığınmacı olarak yaşadım. 2000’li yıllarda ülkeme döndüm.

2011 yılında Tatvan’da DBP’den Belediye Başkan Aday Adayı oldum.

2014-2016 yıllarında Tatvan HDP İlçe Eş Başkanlığı yaptım. Haziran ve Kasım Milletvekili Genel Seçimleri’ni Tatvan’da organize ettim. Bitlis’i temsilen iki dönem HDP Genel Merkez Kongre Delegeliği’ni yaptım. Üç seneden beri Tatvan İlçe Seçim Kurulu’nda partimiz HDP’yi temsil etmekteyim. Saygılarımla.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.