banner91

Ahlat'a yeni otobüs terminali yapılacak

BİTLİS NEWS (AHLAT) - Ahlat Belediyesinde düzenlenen toplantıda gazetecilere ve belediye meclis üyelerine "Ahlat Şehirlerarası Otobüs Terminali" projesini tanıtan Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, projenin yakın zamanda hayata geçmesi için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Çoban, "Uzun süredir belediyemizde gerek meclis üyelerimize gerekse teknik heyetimize aynı zamanda halkımıza danıştığımız kadarıyla, ilçemizin turizm gelişiminde ana faktörlerden birisi de elverişli ama ilçeye de uyan kimlikli bir binayla otogar hizmetlerinin verilmesini sağlamaktı. Bizde uzun süredir bu konuda faaliyetlerimizi yürütüyorduk ve nihayetinde arsamızı satın aldık. Takriben 9 bin metrekare bir alan üzerinde çalışma yapıyoruz. Bugünde projemizi sizlerle de paylaşmış olduk. Takriben 40 bin nüfusumuz var, ama 80 bin nüfuslu bir ilçeye hitap edecek. Yani önümüzdeki nüfus gelişimini de kucaklayacak bir otogarın ilçeye kazandırılmasını, belki 50 yılımıza hitap edecek anlamında diyorum. Kaynaklarımızı da, projemizi de oluşturduk. Halkımızdan aldığımız notlar, meclisimizdeki istişareler ve teknik anlamdaki değerlendirmeler Ahlat’a yakışan bir otogarın artık Ahlat’a kazandırılma zamanının geldiğini görüyoruz. Takriben bir veya 1,5 ay sonra ihaleye çıkacağımız bir aşamaya geldi" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.