banner91

Süphan Dağı'na zirve tırmanışı

BİTLİS NEWS (ADİLCEVAZ) -  Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinden tırmanışa geçen dağcılar, deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yüksekliğindeki At Yaylası'na kamp kurdu.

Gece saatlerinde tırmanışa devam eden TDF Antrenörü ve Süphan Doğa Sporları Derneği Başkanı Adem Gül yönetimindeki dağcılar, Süphan Dağı'nın zirvesine çıktı. Tipi ve fırtınaya rağmen eksi 14 derecede yaklaşık 8 saat süren zorlu bir tırmanışla zirve yapan dağcılar, 4 bin 58 metreden Van Gölü'nü izledi.

Süphan Doğa Sporları Derneği Kulübü Başkanı Adem Gül, 30 dağcının yoğun tipi ve fırtınaya rağmen Süphan Dağı'nın zirvesine başarıyla tırmanış gerçekleştirdiğini söyledi. Gül, “Türkiye Dağcılık Federasyonunun geleneksel hale getirmiş olduğu Süphan Dağı Kış Tırmanışı'nı zorlu hava şartlarına rağmen başarıyla gerçekleştirdik. Düzenlemiş olduğumuz tırmanışımızı 30 kişi ile zirve yaparak tamamladık. Süphan Dağı'na yapılan bu tür tırmanışlar, ilçemiz için büyük önem taşıyor. Her sene olduğu gibi inşallah bu sene de Adilcevaz'ı ve Süphan Dağı'nı turizme kazandırmaya ve dikkatleri bu bölgeye çekmeyi başarmışızdır. Yerli ve yabancı turistlerin buralara gelmesi hem ülke ekonomisine hem de ilçe ekonomisine katkı sunacaktır. Yapmış olduğumuz bu zorlu ve başarılı tırmanıştan dolayı emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum. Ayrıca bu konuda hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Necati Gürsoy'a, federasyonum ve sporcular adına teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.