Tatvan Devlet Hastanesi’nde neler oluyor?

SİNAN AYGÜL / BİTLİS NEWS - Tatvan şehir merkezine uzak bir noktaya yapılmasına dönük tepkileri dindirmek için ‘Bölge Hastanesi olacak, Araştırma Hastanesi olacak’ vaatleriyle yapılan ancak ilçe devlet hastanesi statüsünde kalan 400 yataklı Tatvan Devlet Hastanesi, açıldığı günden beri düzenli olarak her kış ulaşım sorunları yüzünden, kimi zaman hizmet alımıyla alınan personellerin işe gelmemeleri ya da farklı işlerde çalıştırılmasıyla bazen de yapılan ihalelerle gündemden neredeyse hiç düşmedi. 

‘Kalp hastaları ameliyat edilmiyor!’

Hastaneyi gündeme taşıyan son iddia ise malzeme yetersizliği yüzünden hastanede kalp ameliyatı, anjiyo, stent takma, kalp pili takma gibi işlemlerin yapılamadığı ve hastaların Van’a sevk edildiği iddiası. 

İddiaya ilişkin bilgi almak üzrere Bitlis News’in ulaştığı Başhekim Dr. Erdinç Eren soruları yanıtlamaktan kaçınırken hastane ve 112 Çağrı Merkezi kaynaklarından aldığımız bilgiler iddilar ile aynı yönde. 

Hastanede ekonomik sorun olduğu söylendiğini belirten ve adının açıklanmasını istemeyen bir hastane yetkilisi ise “Hastanede elimizde yeterli malzeme yok, çok acil hastalar dışında kalp ameliyatı, stent takma vs. gibi işlemleri yapmıyoruz en yakın yer olan Van’a sevk ediyoruz. Malzeme olmamasının sebebi hastanenin ekonomik durumu olarak gösteriliyor ve daha da kötüye gideceği söyleniyor.” şeklinde konuşurken 112 Çağrı Merkezi kaynaklarından edinilen bilgilerde sevk trafiğindeki kardiyak vakaların hareketleri de söylemleri doğruluyor. 

İki yılda nereden nereye: 2017-Günde 406 ameliyat, 2020-Malzeme yokluğundan sevk!

2016 yılında hastanede 'Anjiyo Ünitesi’nin açılmasıyla ilgili açıklama yapan dönemin başhekimi ‘Artık Bitlis'te kardiyoloji servisi olarak her işi yapabilen ve her türlü hastaya hizmet verebilen bir hastane konumuna geleceğiz.’ demesinden sonraki yıl, 2017’de hastanede resmi kayıtlara göre günlük 406 kişi ameliyat edilmiş hastane ülke genelindeki 880 hastane arasından ilk 100’e girmişti. 

Ancak 2 yıllık sürede, rekabet şartları oluşturulmadan yapılan yüksek rakamlı ihaleler ve alan isimler değişmemesine rağmen hastanenin 2020 yılında malzeme eksikliğinden dolayı ameliyat yapamayacak seviyeye gelmesinin sebebi merak ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eski başhekim yargılanıyor 4 yıl önce

eski başhekim ihale suçlarından yargılanıyor haberiniz var mı ?

Avatar
daha neler olacak 4 yıl önce

Allah bilir daha neler olacak o kadar bedduayı alan bir hastane iflah olur mu

Avatar
mesele o değil 4 yıl önce

sinan kardeşim, bunlar sonuç. haddizatında irdelenmesi gereken sebeplerdir. tatvan devlet hastanesinde "yürütülen" işlerden haram kazanç elde edenleri teşhir etmeniz daha faydalı olacaktır. zira ortada dönen rakamlar dudak uçuklatıyor. korkunç servetler kazanıldığı söyleniyor. kamu parasını, tüyü bitmemiş yetim hakkını alanların il dışındaki mal varlıkları araştırılmalı. zaten bütün işler çok dar bir kesimin elinden geçer ki hepimiz hepsini tanıyoruz. bu rezil çarkın içindeyken haketmediği halde makam mevki sahibi olana mı yanmalı, burdaki yetimin kursağından çaldığını batıda ankarada izmirde günah alemlerinde harcayana mı yanmalı. lakin rabbim kimsenin ahını kimsede bırakmaz

Avatar
Osman ağa 4 yıl önce

Valla arkadaşlar bunlar hiç bi şey çok şeyler dönüyor . Usülsüz haksız yere ödenen nöbetler . İşe gelmeyen personeller . Birde hastaneye 48 daireli lojman yapıldı . Sözde hastanenin ama Malesef hasatanedeki personellerin başvurması yasak memur sağlıkçıya vermiyorlar . Lojmanları sadece Bitlis ilinde görev yapan doktorlara veriyorlar . İnanmıyorsanız araştırın gelin bakın sadece doktorlara lojman veriliyor içinde kalıyorlar . Böyle bir hukuksuzluk Türkiye’nin hiç bir yerinde yok . Şikayet eden personeli direk geçici göreve başka yerlere atıyorlar . Kimse hiçbir şeyi söyleyemiyor korkudan

Avatar
Yilmaz tunctan 4 yıl önce

Hastahane muduru ve bashekim ihaleleri keyfine gore veriyorlar hep kendi adamlarina veriyorlar en son hastaheneyide satsalar şaşmam orenegin yasadigim olay 8 yildir karkuremeye bir kisiye veriyor bende gitim ihale icin ihale yapmam dedi benim kendi adamim var yeni adama verdigi fiyatla hatahenin yılık bakımi yapilir ben 0 paranin 100/5 temizlerim dedim yok benim kendi adamim var Allah kabul etmesin yaziklar olsun coğu kurumlarda ayni olay var yaziklar olsun

Avatar
Baran Bozkurt 4 yıl önce

Sinan bey ihaleleri i***** **** **** müdürleri tehdit ederek alıyor. Gittiği her kuruma Vahit kilerin adını kullanarak müdürler tehdit ederek ihale alıyor dediğiniz gibi çok yüksek rakamlarla alıyor

Avatar
Nurullah Nesim Kalelioğlu 4 yıl önce

Bitlis ilinde 30 yıldır sağlıkta rüşvet bitmiyor bunun siyasal ayağına bakmak lazım Bitlis millet vekilleri çıkan ödenekleri takip etmiyorlar ı oraya temizlik eleman ı alındığı vakit haberim olacak diyen vekiller milyarlık ihaleleri takip etmiyorum sizce Sağlık başka bir şey yapmayın efendiler.

Avatar
var bir şeyler 4 yıl önce

staj yapmaya giden öğrencilere staj ücreti istemeyeceklerine dair tutanak imzalattrımışlar. öğrencilerin iki kuruş hakkına göz dikmişlerse vurgun büyük.