banner91

Tatvan Belediyesinden evde tıraş hizmeti başladı

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Tatvan Belediyesi tarafından başlanan proje kapsamında, belirli aralıklarla evlerinde ziyaret edilen yaşlı, engelli ve hastalar için evde tıraş hizmeti verilmeye başlandı. Belirlenen liste doğrultusunda evlere gitmeye başlayan ekipler, yaşlı, yatalak hasta durumundaki vatandaşın saç ve sakal tıraş ihtiyacını ücretsiz olarak sağlıyor.

Yetkililer tarafından özellikle yaşlı ve engelli insanların evlerinden çıkıp tıraş olmakta büyük sıkıntı çektikleri, bu hizmet sayesinde evlerinden çıkmaya gerek duymadan tıraş olacakları bilgisi verildi.

Yaşlılarımızın bizim en önemli değerlerimiz olduğunu ifade eden Başkan Geylani, ”Onların sağlık, mutluluk ve huzur içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için her zaman yanlarındayız. İlk etapta sadece erkeklere yönelik başlatılan hizmetin kısa sürede kadın kuaför aracılığıyla da sürdürülecektir. Engellilerimiz, yaşlı ve hastalarımız pek çok kişisel ihtiyaçlarını akrabalarının yardımı sayesinde yapmak zorunda kalıyor. Biz de özellikle berber hizmeti konusunda bu insanlarımıza yardımcı olmak istedik ve projeyi başlattık." diye konuştu.

Sosyal Belediyeciliğin En Önemli Hizmeti

Bu hizmeti vermekle toplumda yaşlı, yatalak ve engellilere yönelik duyarlılığı artırmayı amaçladıklarını aktaran Başkan Geylani, " Belediye olarak insan odaklı hizmet üretmeye çalışıyoruz. Maddi imkânsızlıkların yanı sıra yaşlılık ve yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı tıraş olmak için şehir merkezine gelemeyen vatandaşlarımız var. Durum böyle olunca da tıraş olmayı ihmal ediyor veya ayda bir olması gereken saç tıraşını birkaç ay erteleme yoluna gidebiliyor. Ekiplerimiz, bu hizmeti vererek vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmeleri için zamanında ve evlerinde bakımlarını yapıyor" ifadelerini kullandı.

Belediyenin sunduğu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren bakıma muhtaç vatandaşlar ise, bu hizmetlerin küçük gibi göründüğünü ama kendileri için büyük bir hizmet olduğunu, bu tür faaliyetlerin bizleri sevindirdiğini ifade ederek, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ve çalışanlarına teşekkür ettiler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.