KESK Bitlis 'Meşruiyet sorunu yaşayanlar, halkın değerlerine saldırırlar'

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Bitlis ve ilçelerindeki 'Kürtçe tabela' krizine bir tepki de KESK'ten geldi.

KESK Bitlis Şubeler Platformu sözcüsü Lokman Akılçağı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; 

"Basına ve kamuoyuna;

Son yerel seçimlerle birlikte belediye yönetimlerini kayyumlardan devralan Bitlis, Tatvan ve  Yolalan Belediyesi yönetimleri belediye sınırları içerisinde yaşayan halkın anadili olan Kürtçe tabelaları belediye binalarından ve mezarlıklardan kaldırmalarına büyük bir hayret ve üzüntü içerisinde şahitlik ediyoruz. 

Yıllardır Kürt dili üzerinde uygulanan yok sayma ve asimilasyon politikalarına karşın BDP ve DBP'li belediyelerin öncülüğünde hayata geçirilen çok dilli ve çok kültürlü belediyecilik anlayışı Kürt dilinin özel ve kamusal alanda kullanılmasına önemli katkıları olmuş sonrasında belediyelere atanan kayyumlar dönemiyle birlikte kısmen de olsa bu durum sekteye uğratılmıştır. 

Bitlis ve ilçelerinde belediyecilik hizmetleri açısından yığınla yapılması gereken çalışma varken ilk icraat olarak Kürtçe tabelaların kaldırılmasında amaç halka hizmet değil, efendilerini mutlu etme çabasından başka birşey değildir. Kayyumların belediyeleri yönetme süreçlerinde bile onca hukuksuz, kamu vicdanını rahatsız eden karara imza atılmasına karşın belediyelerde bulunan Kürtçe tabelalara dokunulmazken AKP belediyelerinin bu tekçi yaklaşımları kabul etmek mümkün değildir. 

Bitlis belediyesi mevcut başkanı halkın bu durumdan rahatsız olmadığını ve asılan Kürtçe tabelanın halka sorulmadan asıldığını yaptığı açıklamada belirtmiştir. 2014 yerel seçimlerinde Bitlis belediyesini kazanan DBP‘nin seçim beyannamesinde çok dilli belediyecilik vardı dolayısıyla halk Kürtçe tabelaya onay vermiştir. Şu soruyu sormak gerekiyor. Siz halktan ”Kürtçe tabelayı kaldıracağım”diyerek mi oy istediniz?  

Şunu çok iyi biliyoruz ki halkının değerlerine saldıran bu sözde seçilmişler, halkın oylarıyla değil hile, taşıma ve çalıntı oylarla şeçildikleri için meşruiyet sorunu yaşıyorlar ve kendilerini esas hizmet ettiklerine kabul ettirebilmek için bu tür ucuz yönelimlerde bulunuyorlar. 

Sendika tüzüklerimizde de belirtiliniz eğitim, sağlık alanlarında olduğu gibi belediyecilik hizmetlerinde de anadilde hizmeti esas alan bir anlayışla hizmet sunulması gerektiği düşüncesindeyiz.Bu yanlıştan bir an önce geri  dönülmesi gerektiği açıktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.