Van’da koronavirüs şüphesi! Bitlis’te durum ne?

BİTLİS NEWS (HABER MERKEZİ)- İran’da virüsün görülmesi ve virüsten dolayı ölümlerin yaşanması üzerine kamuoyunda İran-Türkiye arasındaki kapıların kapatılması yönünde talepler yükselmişti.

Talep ve oluşan tepkilere rağmen kapıların kapatılmaması ve Cumartesi günü Van’da koronavirüsü vakalarının görüldüğünün iddia edilmesi üzerine Van İl Sağlık Müdürülüğünden başta yalanlama gelirken gecenin ilerleyen saatlerinde 5 hastanın yüksek ateş sebebiyle yoğun bakımda tedavi altına alındığı yönünde açıklamalar yapıldı. 

3’ü İran’dan gelen Türkiye vatandaşı, 2’si de Hakkari’li bir anne ve çocuk olan 5 hastanın düşmeyen yüksek ateş ve koronavirüs şüphesiyle tedavi altına alındığı bildirilirken, yüksek ateşin sebebinin koronavirüs olup olmadığının test sonuçlarından sonra belli olacağı vurgulandı. 

İran’dan Türkiye’ye en çok giriş çıkışın yapıldığı Kapıköy sınır kapısının yanı sıra Ağrı’da Gürbulak ve Hakkari Esendere’de Esendere sınır kapıları da mevcut. Irak, İran ile olan sınır kapılarını koronavirüs şüphesinden sonra kapatırken Türkiye’deki koronavirüs iddialarının Van, Hakkari ve Ağrı’dan olması dikkat çekiyor. 

Bitlis’te durum ne? 

Van’ın sınır komşusu olan ve transit geçiş yolu üzerinde bulunan Bitlis ve ilçelerinde ise şuana kadar herhangi bir şüpheli vaka tespit edilmedi. 

Gerekli önlemlerin alınıp alınmadığı ve halkın ne gibi önlemler alması gerektiği konusunda İl Sağlık Müdürülüğü yetkililerinden şimdiye kadar bir açıklama yapılmadı. 

Öte yandan Bitlis News'e konuşan vatandaşlar virüsün çok yakınlara gelmiş olmasından dolayı tedirgin olduklarını dile getirdiler.

KORONAVİRÜS VAKALARINI ONLİNE TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yeni Koronavirüs (2019-nCoV) Kamu Spotu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rubar 4 yıl önce

Kimse sosyal medyada yalan haber yapmasın

Avatar
MUHİTTİN HERGÜL 4 yıl önce

Her ne şekilde koronavirüs Türkiye'de yok denilsede bütün Vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekmekte bunların başlıca olabilecek hastalığın ani patlak vereceği yerler hastaneler okullar camiler ve düğün salonları olacağını Belirtmek isterim inşAllah bu hastalık Türkiyeye gelmez temenimizdir ancak disiplini ve acil bir tedbir alınmaz ise bu koronavirüs mikrobundan korunmak uzak durmak asla mümkün değildir diye düşünmekteyim her Vatandaşlarımızın bu koronavirüs mikrobundan YÜCE ALLAH korusun bu vesileyle sevgi saygı ve şükranlarımı sunuyorum.