Güroymak'ta kadınlar kitapla buluştu

BİTLİS NEWS (GÜROYMAK) - Kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına katkı sunulması amacıyla Güroymak Halk Eğitim merkezi Müdür Yardımcısı Nagihan Alibeyoğlu tarafından hayata geçirilen proje ile ADEM kurslarına gelen kadınlar, bir yandan açılan kurslarda meslek öğrenirken diğer yandan ise düzenli olarak kitap okuyor.

ADEM'de her gün yarım saatini kitap okumaya ayıran kadınlar, bu sayede okuma alışkanlığı kazanmış oluyor. Kitap okuma konusunda bir birleriyle yarışan kadınlar okuma azimleriyle adeta göz dolduruyorlar.

Öte yandan, proje kapsamında belirlenen süre içerisinde en çok kitap okuyan kadınlar çeşitli hediyelerle ödüllendirecek. Kitap okuma etkinliğine ADEM'li kadınların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Nagihan Alibeyoğlu, bu proje sayesinde kitap okuyan kadınların okuma alışkanlığı kazandığını söyledi. Okunan kitaplar arasında kadınların ilgisini çekebilecek aile, çocuk gelişimi kitapları ile romanlar ve sosyal konuları içeren kitaplar bulunduğunu dile getiren Alibeyoğlu, daha öncesinde çok nadir kitap okuyan bir çok kadının proje sayesinde çok sayıda kitap okuyarak belli bir sayıya ulaştığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.