banner91

Mesut Adabağ hoca. Bitliste tanımayan yoktur sanırım.Kendisi Saadet Camisinin imamı. Yıllardir camideki hizmetleri ile klasik bir imam olmadığını ispatlamiş biri. Az önce Gümüşhanenin Kelkit ilçesine tayin edildiğini duydum. Kendisinin tayin talebi bulunmadığına göre "sürgün " edilmiş demekki.

Saadet camisine gitmişseniz bu caminin gerçekten farklı bir camı olduğunu görürsünüz.Temizligi, kütüphanesi ve diğer sosyal alanları ile bir çok camiden farklı ve güzel bir cami. Bunda Mesut hocanın birebir emeği ve çabası bulunmaktadır.

Mesut hoca güncel konularda kendi düşüncelerini söyleyen, üstelik bunu çekinmeden söyleyen bir imam. Muhtemelen de söyledikleri yüzünden sürgün edildi. Bunun dışında bir sebep insanin aklina gelmiyor. Faaliyetleri ortada çünkü. Görevinin gereğinden fazlasını yaptığı herkesin kabulünde.

Demiri soğutalım denen bir süreçte ateşi harlamaktır bu.

Geçenlerde bir araştırmacı şöyle demişti: Eskiden bir apartmanda biri bir yere gidince çocuklarını hangi komşuya bırakırsınız diye sorulan soruya, insanların çoğu din adamı olan komşuya bırakacakları şeklinde cevap verirken, bugün din adamları bu soruya verilen cevapta liste de bile bulunmamakta olduğunu söylemişti.

Malesef bugun din anlayışı,din adamlarının tavırları ve söylemleri buna sebep olmuştur. Mesut hoca gibiler ise bu hale gelen anlayıştan rahatsız olan ve bu anlayışın değişmesi için çaba gösteren din adamlarıdır.

Bu gibi tasarruflar malesef doğruları söyleyecek insanları, doğru söylemekten alıkoyacaktır.

Malum herkesin bildiği bir Hz.Omer kıssası vardır. Ashabina benim yanlış yaptığımı görürseniz ne yaparsınız diye sorduğunda, ashaptan biri kılıcını gösterip seni bu kılıçla duzeltiriz demiş, Hz.Omer bunun üzerine Yarabbi sana şükürler olsun ki böyle ashabım var demiştir.

Mesut hocanın sürgünü nereden nereye geldiğimizi bir nebze de olsa göstermektedir. Dusuncelerini begeniriz veya begenmeyiz ama bunu kabul etmek mümkün değildir. Özellikle tüm tatvanlilarin bu durumdan rahatsız olacağını kestirmek zor değildir.

Bu nedenle bir an önce, bunu kim yapmışsa bu yanlışından dönerek tekrar eski görev yerine dönüşünü sağlamasını bekliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adaşım 5 yıl önce

Mesut Hoca'nın kendisinin dediği gibi bu yıl benim hüzünlü yılımdır.Önce saygıdeğer Amcam H.Nuri'yi kaybettim.Allah rahmet etsin. Bitlis' ilimize çok katkısı oldu.Ardından çok kıymetli zevcesini kaybetti. Allah gani gani rahmet eylesin.Hocama da nice sabırlar diliyorum.Şimdi de sürgün olayı inşAllah hayırlara vesile olur.Gerçekten de bir Mesut Hocaya değil binlerce, milyonlarca Mesut Hocalara ihtiyacımız varken bunu çekemeyen Tatvanlılara yazıklar olsun. Sayın Hocama gitmek yakışır. Nedeni istenilmeyen yerde kalmanın hiçbir manası yoktur.Sayın Hocam:Allah doğru olan ve doğrudan ayrılmayanlarla beraberdir.Allah yar ve yardımcınız olsun. Hizmetleriniz artarak devam etsin.Avukatıma da yazısından dolayı takdir ve tebrik ediyorum.Kötüler için yaşasın CEHENNEM.

Avatar
Tatvan 5 yıl önce

İslamiyetin kadına bakış açısını anlatmak yerine erkek egemen toplumun düşüncesiyle açıklayan ve pek çok ailenin kız çocukları üzerindeki baskısının artmasına neden olan insanların,bu tarz insanları savunan sizlerin memleketimden kirli düşüncelerini bir an önce alıp gitmelerini memnuniyetle karşılıyorum.İslama hizmet; okuyan kız çocuklarını ailelerinin gözünde “kötü kadın”olmakla eş tutmak vb düşünceler değildir...Bir Tatvanlı olarak yaşanan bu kadar sıkıntının içinde olan bir ülkede sanırım en son derdim bu olur...

Avatar
excalibur 5 yıl önce

kürtçü islamcı görüşteler kendileri hükümet karşıtı süleymancılardandır herkese posta koyar fakat camisine yakın noktada patlatılan bombaya birşey diyemez demez