Van Gölü için günde 40 kilometre yürüyorlar

BİTLİS NEWS (AHLAT) - Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Vangölü Aktivistleri Derneği'nin Van Gölü'ne dikkat çekmek için, Van Gölü etrafını yürüyerek dolaşmak için başlattıkları yürüyüşün Ahlat etabı tamamlandı.

Van Gölü konusunda duyarlılık oluşturmak amacıyla "Van Gölü için bir adım da sen at" kampanyası başlatan Van TSO ile Vangölü Aktivistleri Derneği üyelerinin, göl çevresindeki yürüyüşü devam ediyor. Daha önce Tatvan ilçesine kadar yürüyen grup, bugün de Ahlat etabını tamamladı.

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü çevresinde 430 kilometre yürüyerek farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Özel, "Bugüne kadar yaklaşık 180 kilometre yol yürüdük. Günde ortalama 40 kilometre yürüyoruz. Yürüyüşümüzün Tatvan-Ahlat etabını da tamamladık. Ahlat'ta gece konakladık ve şimdide Adilcevaz'a doğru yürüyüş etabımızı başlatmış bulunuyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.