İbrahim Aslan HDP'den aday adayı oldu!

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Kasım 2015 seçimlerinde HDP'nin Bitlis milletvekili adaylarından olan İbrahim Aslan 24 Haziran seçimleri için HDP'den aday adaylığı başvurusu yaptı.

Aday adaylığı başvuruları 8 Mayıs Salı gününe kadar uzatılan HDP'den Bitlis milletvekili aday adaylığı için bir başvuru daha geldi. Kasım 2015 seçimlerinde HDP'nin Bitlis milletvekili adaylarından olan İbrahim Aslan, 24 Haziran seçimleri için HDP Genel Merkezine aday adaylığı başvurusunda bulundu.

İbrahim Aslan Kimdir?

25.12.1970’te Tatvan’da doğdum. Aslen Hizanlıyım. İlkokulu Tatvan Uluer İlkokulu’nda, Ortaokulu Tatvan Lisesi’nde okudum. Lise öğrenimimi, Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nde tamamladım. 1989 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü kazandım. 1990 yılından itibaren öğrenci hareketi içinde yer aldım. Birçok kez gözaltı ve cezaevi süreçlerinin akabinde ODTÜ’den atıldım. 1994 yılında mahkeme kararı ile ODTÜ’ye yeniden kayıt yaptırma hakkı kazandım ve 1998 yılında mezun oldum. 1998-1999 eğitim öğretim yılı içinde Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde Yüksek Lisans yaptım. 1999-2001 yılları arasında Bilim ve Siyaset adlı dergiyi çıkardık ve derginin yayın kurulu üyeliğini yaptım. 2001-2003 yılları arasında Batman Belediyesi’nde Başkan Danışmanlığı yaptım. 2003-2004 yıllarında Özgür Toplum Partisi, Parti Meclisi ve MYK üyeliği yaptım. 2004 yılında yapılan yerel yönetim seçimlerinde Bitlis seçim koordinatörlüğü görevinde bulundum. 1 Kasım 2015, Genel Seçimleri’nde HDP Bitlis 3. Sıra Milletvekilliği Aday’ı oldum. Parti Genel Merkezi’nin isteği doğrultusunda adaylıktan istifa ettim.

2005-2006 yıllarında Tatvan’da kurulu bir fabrikanın genel müdürlüğünü yaptım. 2006 yılından bu yana merkezi İstanbul’da bulunan ve ağırlıklı olarak yurtdışında faaliyet gösteren inşaat firmamızın ortağı ve genel müdürlüğünü yapmaktayım. Başta Romanya olmak üzere Libya, Katar, Malta, Umman’da çok sayıda endüstri ve enerji tesisi projelerinin yapımını üstlendik. Kurmanci olan anadilimin yanısıra, Sorani, Türkçe, İngilizce; orta derecede Romence biliyorum. 2007 yılında Avukat olan eşim Özlem’le evlendik. 9 yaşında Can Mir adında bir oğlumuz var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.